Uznání od soupeře těší.

30.07.2012 22:02
  • Kelti přivezli z Prachatic pohár za druhé místo!

    ( Z webu Keltů Nižbor ) - Oficiální stránky hokejbalového klubu SK Kelti Nižbor  www.skkelti.cz

    Vloženo: 30.07.2012 Autor: mojorisin

    Téměř čtvrt roku trvalo týmu od Berounky, než se sešel k zápasu na „velkém“ hřišti. Turnaj v Prachaticích, kam Kelti poslední červencový víkend zamířili, se zdál ideální příležitostí pro start do nové sezony. A rozhodnutí o prvním výjezdu nižborských hokejbalistů na jih Čech se ukázalo jako správné. Dva dny takřka rodinné pohody okořeněné konečným druhým místem v turnaji po jediné prohře s velmi pohostinným domácím týmem Horalů, to byl lék na duši Keltů po zpackaném play-off v minulé sezoně! 

    Finálový zápas zpočátku ovládal domácí celek Highlanders Prachatice, který šel do vedení již ve druhé minutě po přesné trefě Markytána, Horalové hýřili pohybem a Kelti působili hodně unaveným dojmem. Domácí svoji převahu vyjádřili do konce první půle ještě jednou zásluhou Turka, ale z dalších šancí už branku nevstřelili. Kelti do druhé půle stáhli hru na dvě lajny a změna nesla ovoce. Horalové se dostávali pod tlak stále častěji a v závěru měli co dělat, aby svoje vedení udrželi. Necelé tři minuty před koncem totiž snížil střelou z mezikruží Urban a vykřesal Keltům naději. Jenže ani obrovský tlak v závěru, přesilová hra umocněná o dalšího muže v poli při power-play a tři gólovky na srovnání nestačily. Horalové putovní pohár k Berounce odmítli poslat a výhrou 2:1 si zajistili obhajobu prvenství.


    SK Kelti Nižbor – Highlanders Prachatice „A“ 1:2 (0:2)


    I poslední duel, v podobě noční party v Žernovicích i Prachaticích, vyhrál domácí celek. Svojí pohostinností definitivně rozhodl o tom, že víkend strávený na jihu Čech měl větší váhu, než vedení Keltů původně předpokládalo. Doufejme, že se oba celky potkají na hřištích i v zákulisí dříve, než za rok na dalším ročníku Highlanders Cupu 2013. Horalové díky!