Napůl úspěšný víkend: Muži "A" odložili, muži "B" po dlouhé době stoprocentní , jen dorostenci prohráli v Blatné.

28.10.2012 17:27

Sobota 27.10.12
NHbL st.dorostu: TJ Datels Blatná x HBC Prachatice - 5:2 (1:1 2:1 2:0)

Oblastní liga
Highlanders "B" - HC Dranreb Nová Včelnice 2:1 (2:1, 0:0, 0:0)

V sobotu nastoupil tým Horalů „B“ k domácímu zápasu proti poslednímu celku tabulky HC Dranreb Nová Včelnice. Zápas byl pro domácí klíčový. Za prvé proto, aby neztratili bodový kontakt se středem tabulky, dále aby se ukázalo, zda mají šanci v jejich první sezoně na play-off a to nejdůležitější, nabrali sebevědomí do dalších zápasů. Dokonce se dohodli i na tom, že je podpoří v poli pouze jeden hráč z „áčka“, aby se ukázalo, co dokážou, či nedokážou.

Začátek zápasu se domácím nezvykle povedl a ve 4. minutě se ujali vedení po střele Valenty a dorážce Kotta. V 5. minutě na tento zdárný rozjezd navázal Kadlec, který od kruhů vystřelil a při dobíhání vlastní střely sklepl skákající míček před brankářem do brány a zvýšil na 2:0. Na konci 1. třetiny hosté zmenšili náskok domácích, když ve 14. minutě vstřelili gól.

Ve druhé a třetí třetině se nedalo již hovořit o hokejbale, jelikož nepřízeň počasí změnila hrací plochu v jedno velké kluziště na rozbředlém sněhu a podle toho i vypadala hra. Ani na jedné straně se nepodařilo vstřelit branku a 1. třetina se ukázala jako rozhodující s třemi body pro domácí tým.

Děkujeme pár věrným fanouškům, kteří i při nepřízni počasí podpořili náš tým.

 

Krajská liga
Zápas "A" týmu, byl kvůli nevyhovujícím podmínkám odložen.

Neděle 28.10.12

HC ŠD Písek B - Highlanders "B" 4:6 (1:4, 2:1, 1:1)

Po sobotním dosti náročném zápasu jak na psychiku, tak fyzičku se tým Horalů „B“ jel utkat s HC ŠD Písek „B“. Před odjezdem přišla kapitánovi nepříjemná zpráva, že 3 hráči nemohou údajně z důvodu zranění nastoupit. Bylo štěstí, že v sobotu „áčko“ nehrálo a někteří hráči přislíbili podporu. To se ukázalo jako velmi důležité, jelikož kdyby tito hráči nejeli, B-tým by nemohl nastoupit k zápasu a tým by dostal vysoké finanční sankce a šanci získat nějaký ten bod. A tak se tým vydal s 9hráči do pole k utkání v Písku.

V první třetině se projevila sobotní herní abstinence „áčkařů“ a spustili na domácí tým kanonádu s úspěšnými čtyřmi zásahy do branky soupeře. Obzvláště je nutno vyzdvihnout krásnou akci na 3:1 Markytána a Turka, kteří si s hráči Písku pohráli jako kočka s myší a o minutu později krásnou střelu Hebíka do šibenice skoro z nulového úhlu na 4:1.

Na domácích hráčích bylo jasně vidět, že takovýto začátek zápasu si nepředstavovali a do druhé třetiny vstoupili s větším odhodláním, ale naštěstí pro hosty nebylo korunováno vstřelenými brankami. Ale naopak Markytán krásným únikem a nájezdem na brankaře završil svůj hattrick a navýšil skóre na 5:2. Domácím se bohužel na závěr druhé třetiny podařilo snížit náskok hostů a 8 vteřin před koncem snížili na 5:3.

Třetí třetina se nesla v duchu vysokého tlaku domácích a úbytku sil hostů. 6 minut před koncem 3. třetiny si Horalové zdramatizovali závěr zápasu, kdy při špatném vyhození obránce se dostal míček k protihráči a ten nekompromisně umístil míček těsně k tyči nad betony brankaře. Drama ale naštěstí pro hosty zmírnil Švácha, který 2 minuty před koncem vstřelil uklidňující branku. Domácí se pokusili o závěrečnou power play, ale bez výsledku.

Na závěr je nutné poděkovat hráčům A-týmu a dorostu, kteří projevili týmového ducha a maximálně podpořili B-tým. Velké dík.