Suchdolský rodák bojuje za Horaly!

18.09.2019 22:02

Laurinc jim pomohl na Palmovce 2 nahrávkami!

Datum: 18. 09. 2019
Autor: Karel Geba
zdroj: https://www.hokejbal.cz/1-liga/clanky/suchdolsky-rodak-bojuje-za-horaly-laurinc-jim-pomohl-na-palmovce-2-nahravkami_id-6904.html?fbclid=IwAR1kvBYQK-hSnsqeTQ4PbpIuT0jpYOmd6glsSEaTNO3FNo3pTBUUwA90Z6c       
  • Jakub Laurinc vpravo patří mezi nejtalentovanější beky v České republice.

Jakub Laurinc, potenciální reprezentant týmu hráčů do 20 let, který by se mohl podívat na mistrovství světa do švýcarského Vispu v roce 2020! Tento junior pochází ze Suchdolu nad Lužnicí, ale před sezónou přestoupil do pražského Kert Parku a v 1. Lize válčí za prachatické Horaly, tedy jihočeské konkurenty Suchdolu. Jak tohle všechno vzniklo? O minulém víkendu jeho tým porazil Hostivař 2:1, kdy si mladý junior připsal dvě asistence, a tak pomohl svému týmu k třem bodům. Jak hodnotí zápas na pražské Palmovce a mnohem více zajímavostí naleznete v rozhovoru!

V Prachaticích je skvělé zázemí, trenér a tým


V prvním zápase této sezóny za Prachatice jste získal dvě nahrávky a pomohl jste svému týmu k třem bodům. Jaký to byl pro Vás zápas? Je to takové menší zadostiučinění, kvůli tomu, že Vás Hostivař vyřadila v loňském semifinále?
Zápas to byl velice vyrovnaný a odehrával se v dobrém tempu. Vyhrát ho mohla obě mužstva, ale nakonec se to podařilo nám i s přispěním štěstí, který je potřeba. Nějaká slova na to před zápasem padla, ale my jsme chtěli hlavně vstoupit dobře do nové sezóny a nezaobírat se už tou minulou.

Před letošním ročníkem o Vás byl z různých klubů velký zájem. Jste mateřským hráčem Suchdolu nad Lužnicí, jenž postoupil do 1. Ligy, ale hrajete za prachatické Horaly. Jak je tohle možné?
V Prachaticích jsem působil již předešlé dvě sezóny a chtěl jsem tu pokračovat. Je tu skvělé zázemí, trenér a především tým. V Suchdole určité věci nefungovaly, a proto jsem se rozhodl minimálně na rok svůj mateřský klub opustit.

Dokonce budete nastupovat i za mistrovský Ketr Park v Extralize! Jak vznikla tato spolupráce? A jak se Vám zatím v Praze líbí?
Ano je to tak. V létě mi zavolal pan Kuna a nabídl mi, jestli s nimi nechci zahájit přípravu a případně tam působit. Po přípravě jsme se domluvili a přestoupil jsem tam. V Praze jsem spokojený, je tu skvělý realizační tým a hráči, od kterých se mohu učit na každém tréninku. Máme určitě ty nejvyšší ambice panující v tomto týmu.

Zápas se Suchdolem? Bude to pravé jihočeské derby!


Zanedlouho budete hrát proti Suchdolu, bude to pro Vás takové regionální derby? Pár kluků loni ze Suchdolu nastupovalo právě za Prachatice, bude to o to více vystupňované?
Ano, bude to pravé jihočeské derby. Myslím si, že to bude velmi vystupňované a plné emocí.

Jak byste zhodnotil loňskou sezónu v Prachaticích a s jakými cíli jde Váš celek do tohoto nového ročníku soutěže? Myslíte na obhajobu vítězství v základní části?
Loňská sezóna byla celkem úspěšná, šli jsme ke každému zápasu s pokorou a snažili se ho vyhrát. Základní část pro nás skončila skvěle. Bohužel v semifinále jsme za stavu 2:0 na zápasy (Prachatice vedly 2:0 na zápasy nad Hostivaří pozn. red.)nepřidali ten poslední krok a sezóna pro nás skončila. Cíl bude dál poctivě pracovat, snažit se každý zápas vyhrát a umístit se co nejvýše a připravit se na play off.

Příští víkend máte v Prachaticích volno, ale 1. Liga pokračuje. Hraje se pět zápasů. Které by mohlo být dle Vašeho názoru pro diváka nejpohlednější a nejatraktivnějším?
Určitě bych všem hokejbalovým divákům doporučil zápas, který se odehraje v Poličce. Kometu čeká náš soupeř z 1. kola. Hostivař půjde po bodech za každou cenu. Můžeme se těšit na velice aktivní a pohledný hokejbal.

Kdo chce být v reprezentaci, musí dělat něco navíc!


Stále figurujete v širším kádru reprezentace do 20 let, jež se připravuje na světový šampionát ve Vispu. Pracujete kvůli tomu na sobě i hodně individuálně?
Ano pracuji. Ten, kdo chce být v reprezentaci, pro to musí dělat něco navíc! 

Jste obránce, poraďte svým mladším kolegům, na čem by měl takový kvalitní bek sám pracovat?
Osobně si myslím, že je to práce s míčkem v co nejvyšší rychlosti, kondice, střelba a rozehrávka.

Na závěr pojďme zpátky k celému týmu. Který zápas Vás nejvíce prověřil na kvalitně obsazeném předsezónním turnaji Páňa Cupu? Dají se tyto týmy z vrchu Extraligy srovnávat s kvalitou mládežnických reprezentací do 20 let?
Zápas s Kladnem, který jsme jediný prohráli. Určitě, myslím si, že úroveň týmů je podobná.