Starší žáci zahájili sezónu zápasem s Plzní

15.09.2019 20:51

HBC Plzeň - HBC Prachatice   8:5 (1:2, 4:0, 3:3)
střely na branku: 40:28
vyloučení: 7:4
Branky: Daniel, Šmajcl, Novák 2 x, Fafejta, 
Sestava:
B: Fleischman Marek, Plecerová Justýna
O: Červíková Veronika, Kunc Filip, Makovička Ondřej, Plecerová Patricie, Klement Matyáš,
Ú: Novák Jonáš(C), Fafejta Jan, Šmajcl Milan, Makovička Jakub, Kotlíková Tereza, Daniel Šimon, Becková Jolana, Štěpková Kristýna

Rozlosování ligy starších žáků připravilo Horalům na úvod soutěže těžkého soupeře, v sobotu 14.9 září se vypravily na Mečouny z Plzně. Utkání začalo svižně. Hra se několikrát rychle otočila na obě strany a po překvapivé křižné střele Šimona Daniela se vedení ujali Horalé! Vyrovnaná hra pokračovala do poloviny úvodní třetiny, kdy si domácí vytvořili obrovský tlak, ale gól nedali. Hra se opět vyrovnala a po faulu na Milana Šmajcla měli Horalé možnost přesilové hry. Ta zůstala nevyužita a paradoxně byla ohrožena branka Horalů. Vyloučení domácích po faulu na Milana Šmajcla Horalé nevyužili a golém neskončily ani úniky Terezy Kotlíkové a Kristýny Štěpkové. Pak si vybrala obrana hostů slabou chvilku a osamocený útočník Plzně vyrovnal. Konec třetiny však znamenal opět vedení pro horaly. Milan Šmajcl po úniku krásnou střelou nedal domácímu gólmanovi šanci a na výsledkové tabuli se rozsvítil stav 1:2, kterým skončila první část hry.
Druhá třetina začala další přesilovkou Horalů. Početní výhoda se bohužel změnila v nevýhodu. Únik jednoho z bránících domácích a bylo vyrovnáno. Před koncem přesilovky hosté zazmatkovali před vlastní brankou a domácí otočili skóre na 3:2. V této části hry se bla hra nervózní, z čehož pramenily další fauly a vyloučení. Dostalo se i na první oslabení Horalů, které ubránili. Následovala další přesilovka pro domácí a následné vyloučení na obou stranách a domácí odskakují na 4:2. Třetinu hrůzy zakončilo využití přesilovky domácích, kterým navýšili stav utkání na 5:2.
Třetí část hry přinesla hned v úvodu další přesilovku Horalů. Ti se bohužel v druhé třetině nepoučili a ve vlastní přesilové hře skončil v jejich brance další míček - 6:2. Po skončení přesilovky se ale dokázal prosadit Honza Fafejta, kterého zapomněli domácí hráči před brankou. Honzu zpoza branky ho našel Jonáš Novák a ten snížil na 6:3. Jenže za chvíli domácí útočník po úniku vsítil sedmý gól a náskok domácích byl opět o čtyři branky - 7:3. Hra se pak vyrovnala a Horalé se opět začali dostávat do akcí. Po střele Terezy Kotlíkové se skóre ještě nezměnilo, ale gól přinesla další přesilovka Horalů. Ve skrumáži před brankou se nejlépe zorientoval Jonáš Novák a snížil na 7:4, Horalé tak poprvé využili přesilovou hru. útoční choutky Horyl neopouštěly, do úniku se dostal Milan Šmajcl, ale úspěšný nebyl. Zato domácí se při hře 4 na 4 prosadili a zvýšili na 8:4. Ač se blížil konec zápasu, Horalé se nevzdávali! Nevypustili konec zápasu a důrazný Jonáš Novák šikovně obral bránícího hráče o míček a snížil na 8:5. Bohužel to byl poslední gól, který se Horalům podařilo dát a tak po lité bitvě padli v Plzni 8:5, ale po výkonu, za který se nemusejí stydět!

Všem hráčům je třeba poděkovat! V Plzni odehráli zápas, který snesl přísná měřítka. Na všech hráčích byla znatelná snaha vyhrát a touha rvát se o vítězství do konce zápasu i do konce svých sil.  

Fanoušci Horalů v hledišti: 3
Fanoušci Horalů jinde: nespočet ...