Starší žáci vyloupili Suchdol a posunuli se v tabulce na druhé místo!

14.10.2019 10:19

SK Suchdol nad Lužnicí - HBC Prachatice   3:9 (0:2, 0:2, 3:5)

střely na branku: 23:27 (7:10, 8:8, 8:9) (statistici hostujících zaznamenali u svého týmu o 8 střel více)

vyloučení: 3:3

branky Horalů: 3x Jonáš Novák 3x Šmajcl Milan, 2x  Daniel Šimon a Jan Fafejta  (v oficiálních statistikách je jeden z Milanových gólů připsán Honzovi


Sestava:

B: Fleischman Marek, Pešek Jan

O: Kunc Filip, Makovička Ondřej, Maťcha Miroslav, Klement Matyáš, Kadlec Jiří

Ú: Novák Jonáš (C), Fafejta Jan, Šmajcl Milan, Makovička Jakub, Daniel Šimon, Nikl Matěj 

Vyrovnané utkání sliboval sobotní zápas mezi staršími žáky Suchdolu nad Lužnicí a prachatickými Horaly. Hosté snahu o počáteční tlak domácích ustáli a vstřelili první gól, když se trefil Jonáš Novák. Excelentní průnik do obranného pásma soupeře předvedl Milan Šmajcl. Jeho střelu domácí brankář jen vyrazil a Honza Fafejta stál v pravou chvíli na pravém místě a s klidem uklidil oranžový míček za záda domácí gólmana. Domácí se nevzdávali a po jedné ze střel zachránila Horaly spojnice tyčky s břevnem. Konec třetiny přinesl oslabení domácích, ale skóre se v této části hry již neměnilo a tak se do kabin šlo za stavu 2:0 pro Horaly.


V úvodu druhé třetiny pokračovala přesilová hra hostů. Přesně v momentě, kdy se domácí hříšník vracel na hrací plochu, krásně přihrál Ondra Makovička Jonáši Novákovi a ten se nemýlil - 3:0! Po necelých třech minutách hry našel Honza Fafejta volného Milana Šmajcla, který vymetl pavučiny z růžku domácí svatyně, a Horalé vedli už 4:0. Tlak hostů neslábl, a domácí v této části hry nevěděli, kde jim hlava stojí. Na domácího brankáře mířila jedna střela za druhou, ale gól už v prostřední části hry nepadl.


Poslední část hry začala tlakem Horalů, který vyústil v další gól v domácí brance. Milan Šmajcl málem protrhl síťku, po jeho pumelici se na světelné tabuli rozsvítil stav 0:5. Horalé byli při chuti a Šimon Daniel po úniku přes celé hřiště zvýšil na 0:6. Domácí byli na lopatkách, ale Horalé se přestali soustředit a čisté konto brankáři nedopřáli. Milan Šmajcl se zapsal nejen jako střelec, ale i trestaný hráč. Domácí početní výhodu využili a snížili na 1:6. Odveta přišla za chvíli, po úniku Jonáše Nováka střílel šikovně Šimon Daniel. Hosté však z protiútoku snížili na 2:7. Zbývalo 10 minut do konce zápasu a hra se vyrovnala, protože hosté evidentně přestali plnit taktické pokyny. Důrazné pokyny hostujícího trenéra byly v této části hry slyšet až na Majdaleně. Horalé se vrátili k odpovědné hře, která vyústila v únik dua Šimon Daniel - Jonáš Novák a hostující kapitán nedal domácímu brankáři šanci a uzavřel hattrick, když branku vstřelil v každé části hry. Další vyloučení Horalů domácí využili. Hosté si ve vlastním oslabení zadělali na problém, když místo pohodlného vyhození přišli o míček a domácí snížili na 3:8. Milan Šmajcl pak přidal ještě jeden gól. A když v poslední vteřině zápasu střela Šimona Daniela minula domácí branku, mohli se Horalé začít radovat z výhry nad obávaným soupeřem poměrem 9:3 z jejich pohledu.


Všechny hráče je třeba pochválit! A hodně pochválit! Zvládli souboj s těžkým soupeřem, dokázali většinu zápasu plnit taktické pokyny a dokázali, že i v oslabené sestavě jsou schopni vítězit. Příští týden začíná starším žákům šňůra domácích zápasů a to hned se silnou Plzní. Snad týmu nestoupne toto vítězství do hlavy a proti Plzni podá stejně bojovný a odpovědný výkon.