Starší žáci přivezli body ze Stříbra! - HC Buldoci Stříbro - HBC Prachatice 1:5

24.09.2019 09:57

Starší žáci přivezli body ze Stříbra!

Tým starších žáků odehraje na začátku sezóny pět zápasů po sobě na venkovních hřištích. Na svůj druhý letošní zápas se v neděli 22. září vypravili do Stříbra. Horalé v minulém kole padli v Plzni, domácí Stříbro bodovalo s pedagogy z Českých Budějovice a tak se schylovalo k zajímavému klání. 

Na soupisce bylo na straně Horalů 18 hráčů do pole a 2 brankáři, což zdaleka převyšovalo počet domácích borců. Na hřišti, které se leskne jako drahý kov z názvu města Buldoků, začali přesně v 10:00 hod. Horalé bojovat proti místním hokejbalistům o své první body do tabulky. 

Po několika šancích hostů a několika pokusech o protiútok domácích se přeci jen poprvé trefili Horalé. Domácího brankáře překonal Ondra Makovička. Ondra byl ten, kdo odebral místnímu brankáři kouzlo "nepřekonatelnosti", na jeho střelu už byl krátký. Hosté pokračovali v tlaku, ale domácí gólman lítal mezi tyčemi jak Buldok na gumičce a nadále držel domácím šanci na úspěch. Necelou minutu před koncem se domácím dokonce podařilo vyrovnat, když využili situace, po níž se ocitl Mára Fleischman bez hokejky.

Když začínala druhá třetina, teplota na hřišti se přehoupla přes 20°C a tempo hry se tomu přizpůsobilo - obě mužstva zvolnila. Širší kádr Horalů, který měl více času na odpočinek při střídáních, byl proti snahám domácích Buldoků o vstřelení dalšího gólu a důrazně se snažil zvrátit vedení na svou stranu. Horalé se tlačili do zakončení,  domácím postupně ubývaly síly a remízový stav drželi jen díky výbornému brankáři. Ten měl opět celou řadu výborných zákroků. Když už ho některý z Horalů překonal,  pomohla domácím některá z tyček brankové konstrukce. V průběhu zápasu tyčka domácích zazvonila celkem čtyřikrát! Tlak hostů se ale vyplatil a Horalé přeci jen branku vstřelili. Domácí si nepohlídali Honzu Fafejtu, který vzorově vymetl pavučinu v růžku domácí svatyně a připsal si i v druhém zápasu sezóny gól.  

Do závěrečné části zápasu vstoupily oba týmy za příznivého stavu pro Horaly, vedli 2:1. Tato část zápasu jasně ukázala převahu hostů.  Domácím došel dech a v dresu Horalů se postupně prosadili: Honzík Štěpánek, Jolča Becková a Terka Kotlíková. Za stavu 5:1 pro hosty zápas skončil, protože brankář ze svého výkonu neslevil a ukázal, proč je v reprezentačním výběru. 

Tým Horalů odvedl odpovědný výkon v obraně, bojovný v útoku a spolehlivý v brankovišti. Po zásluze ve Stříbře zvítězil a může se těšit z první letošní výhry. Za týden čeká starší žáky zápas v Českých Budějovicích s místním Pedagogem. Věřme, že Horalé neusnou na vavřínech a podají výkon minimálně takový, jakým se prezentovali v neděli ve Stříbře!
 
HC Buldoci Stříbro - HBC Prachatice   1:5 (1:1, 0:1, 0:3)
střely na branku: 29:59
vyloučení: 3:3
branky: Makovička Ondřej, Fafejta Jan, Štěpánek Jan, Becková Jolana, Kotlíková Tereza

Sestava:
B: Fleischman Marek, Pešek Jan
O: Červíková Veronika, Kunc Filip, Makovička Ondřej, Plecerová Patricie, Maťcha Miroslav, 
Ú: Novák Jonáš (C), Fafejta Jan, Šmajcl Milan, Makovička Jakub, Kotlíková Tereza, Daniel Šimon, Becková Jolana, Štěpková Kristýna, Chval Petr, Štěpánek Jan, Kadlec Jiří, Nikl Matěj, Dvořák Tomáš.