Krajská liga - SK SUCHDOL N. LUŽNICÍ „B“ @ HIGHLANDERS PT „C“ - 4:3 ss (0:0 0:1 3:2 – 1:0)

26.03.2018 10:16

2017-2018 K(H)L; 18. kolo; 25. 3. 2018
Hřiště: SUCHDOL NAD LUŽNICÍ; diváků: 28
SK SUCHDOL N. LUŽNICÍ „B“ @ HIGHLANDERS PT „C“ - 4:3 ss (0:0 0:1 3:2 – 1:0)
branky Horalů: 30. Půbal (Bednář); 38. Valenta (J. Sitter, Veselý); 45. (44:46) Klíma (Valenta)
domácí: 34. Kohl (Sládek) PP; 36. Lakatoš (Sládek, Císař) PP; 39. Sládek (Kohl); rozhodující (a jediný proměněný) nájezd Petr Sládek
střely na branku: 28-27
vyloučení Horalů: R. Paule (2x); Šilhán, Šíma x 2 minuty
přesilovky: 4-3 využití: 2-0
rozhodčí: Novotný – Štěpán (zvládnuto)
Sestava:
Študlar (24/28);
R. Paule – Horák; Veselý – Bednář – Půbal
J. Sitter – Nachlinger; Klíma – Kafka – L. Paule
Šilhán – Šíma; Novák – Schmidt – Valenta
P. Bárta

Trenér: Pavel Valenta

Komentář:
Také posilněné o několik jedinců z „B“ týmu a jedno „Švéda“ z Áčka zavítali sběratelé „Céček“ do města s 3600 obyvateli (údaj k NOVÉMU ROKU – ten má pro zajímavost jen 24 hodin – 2017) na česko-rakouském pomezí – Suchdola nad Lužnicí. Právě se suchdolskými a protivínskými borci se naše „stará garda“ přetahuje o co nejlepší pozici ve druhé polovině tabulky. Utkání, které ozdobil výkon obou brankářů (vím, že samochvála smrdí, ale dneska mi to fakt docela šlo!), kteří se předháněli v nejoriginálnějším zákroku dne, nakonec skončilo výhrou domácích na nájezdy.
Gólu se slušně naplněné ochozy dočkaly až na konci druhé třetiny. V té měl nejprve asi největší šanci Pavel Císař, který se od mantinelu prodral až před gólmana, ale Študlar v leže po „Haškovsku“ společně s Klímou udrželi míček před brankovou čarou. Kouzlo mága Jířího Aldorfa odčaroval v čase 29:21 Přemysl Půbal, který se probudil jako medvěd (museli byste jej vidět v šatně) ze zimního spánku a zpoza branky procpal kolem tyčky míček za brankovou čáru – 0:1.
Domácím žlutočerným dresům se podařilo skóre otočit v první polovině třetí periody. Pomohly jim k tomu přesilové hry. Nejprve ve 34. minutě se obtočil na kruhu kapitán Marcel Kohl a trefil přesně k tyči – 1:1. Z jednoho oslabení jsme přešli plynule do druhého. Při něm vypálil Sládek, míček se od prachatického bránícího hráče odrazil do vzduchu a než jsme se stačili vzpamatovat, uklidil jej ze vzduchu Martin Lakatoš za dezorientovaného Študlara – 2:1.
Za další dvě minuty bylo opět srovnáno. Jiřímu Sitterovi konečně vyšla nahrávka skrz útočné pásmo a Pavel Valenta „z první“ překonal Aldorfa – 2:2. Naše radost však trvala jen 40 vteřin. Nedoběhnutý míček u zadního mantinelu, nepokrytá přihrávka před branku a Petr Sládek opět převažuje misky vah na stranu domácích – 3:2. Od té chvíle se nám nedařilo vůbec nic, nahrát, natož vystřelit byl nebetyčný problém. Zdálo se, že domácí urvou plný bodový zisk. Až v posledních vteřinách dostal Valenta míček za domácí branku, podařilo se mu prohodit na Miroslava Klímu a ten v čase 14:46 nejen srovnal skóre, ale ještě rozčísnul úsměv spoluhráči Ladislavu Paulemu – 3:3. Přesto mohli domácí vyhrát v základní hrací době. Do konce zbývalo 7 vteřin, když přišla ztráta míčku na útočné modré, do rychlého úniku se dostal Václav Bednář, ale se závěrečnou sirénou vyprášil jen vestu prachatického brankáře.
Suchdol si však spravil chuť při nájezdech. Ani jeden z Horalů si na famózního Aldorfa nepřišel (ten už ležel dvakrát na lopatkách, ale pokaždé dokázal blafák pokrýt), za to Petr Sládek překonal Študlara povedeným bekhendovým blafákem – 4:3.