Sezóna začala ...

08.09.2020 08:47
Sezóna 20-21 začala pro prachatické Horaly dvěma porážkami a jedním vítězstvím. Junioři v sobotu nestačili na svého soupeře z Hostivaře 4:8 a v neděli si "Áčko" v 1.lize odvezlo potupných "9" z Malenovic 3:9. Čest klubu zachraňovala rezerva ve 2.lize.
2020-2021 2. (La) LIGA-JIH; 1. kolo; 5. 9. 2020
Hřiště: HIGHLANDERS ARÉNA, PT; diváků: 24
HIGHLANDERS PT "B" @ SK BS PLUHŮV ŽĎÁR – 7:0 (1:0 3:0 3:0)
branky Horalů: 12. Josef REINDL (Trojan); 21. David TROJAN (Dojčar) PP; 29. Radek SITTER ((Trojan); 29. Pavel VALENTA (Dojčar, V. Mráz); 31. Pavel VALENTA (Šilhán); 39. Petr MRÁZ; 40. Pavel ŠILHÁN (R. Sitter) SH
hosté: NIKDO
střely na branku: 48-32
vyloučení Horalů: P. Mráz (2x) x 2 minuty; V. Mráz 2+2
přesilovky: 3-3 využití: 1-0 oslabení: 0-1
rozhodčí: Soukup – Daněk (ligoví, takže liboví )
Sestava Horalů „B“:G: Študlar (32/32);
O: Šilhán, Nečada, V. Mráz, Bílý;
Ú: Černý, P. Mráz, Stöhr, Kott, Trojan, Reindl, R. Sitter, Dojčar, Valenta „C“
Komentář k utkání:
Po 150ti dnech, dvaceti týdnech a pěti měsících se znovu rozjely hokejbalové soutěže (i na jihu Čech). Naše již jediná rezerva („C“ tým nebyl přihlášen), která drží na své poměry dlouuuhouuu sérii neporazitelnosti, přivítala na domácí palubovce pivní hvězdy z Pluhova Žďáru, které dorazily s 9ti „štamgasty“ a jedním „výčepním“ do brány – Ondřejem Průšou.
Úvodní třetina byla velmi vyrovnaná, první šanci po chybě v rozehrávce měli hosté, nicméně z gólu se radovali Horalové. Ve 12. minutě využil REINDL clony před brankářem Průšou a střelou švihem od modré vymetl pavouky v šibenici – 1:0.
Začátek prostřední části patřil nám, ale nebyli jsme schopni překonat famózního „Tarzana“ v brance „Pivařů“, který i při dvojnásobném oslabení likvidoval jeden náš pokus za druhým. Zejména Petr Nečada si semafor proti jeho střele do prázdné jistě přehrával v bažině celý večer. Teprve v 21. minutě dostal mezi kruhy ideální nahrávku TROJAN a z první napálil míček přesně k tyči – 2:0. Hosté měli několik šancí na srovnání skóre, ale i jejich dva samostatné úniky s notnou dávkou štěstí v krkolomných pozicích zlikvidoval Študlar. V předposlední minutě pak klid do našich řad vnesli SITTER a VALENTA – 4:0.
Stejný hráč pak již po necelé minutě načal i střelecký účet poslední periody – 5:0. V 39. minutě pak od mantinelu napřáhl ke své typické střele typu „chlíííssst“ P. MRÁZ, jehož hypersonicky rychlý pokus prosvištěl mezi betony gólmana – 6:0. O minutu později pak protančil hostující obranou při vlastním oslabení ŠILHÁN a vstřelil sedmou branku.
Prachatické béčko tak začalo sezónu úspěšně a získalo 3 body.