Rozhovor kapitána mužů pro web hokejbal-jih.

23.02.2017 12:23

kapitán Horalů Jan Turek věří v zisk mistrovského titulu (foto: redakce)

Souhrn: Prachaticím podzim nevyšel, jaro chtějí přetavit ve vysněné zlato

Petr Kaše ' 23.02.2017 11:49:06 ' 46x

II.NHbL - Vicemistr z Prachatic před sezónou určitě očekával lepší výsledky, než čtvrté místo a zisk šestnácti bodů z deseti podzimních utkání. Horalové přesto neházejí flintu do žita a na jaře se pokusí zabojovat o druhou příčku, která by je posunula přímo do semifinále. Podle kapitána Jana Turka poté v play-off udělají maximum pro zisk mistrovského titulu.

Jak jste spokojeni s podzimní částí?

S podzimní částí nemůžeme být samozřejmě spokojeni. Nesla se tak trochu ve stínu úspěchu na světovém, respektive českém poháru. Někteří hráči z tohoto stínu ještě nedokázali vystoupit. Věřím však, že na jarní část budeme jako tým dobře připraveni, ale varovný prst visí nad některými hráči. Pomyslný vlak se pomalu rozjíždí a už je nejvyšší čas do něho nastoupit, na nikoho čekat nebude!

 

Jaké jsou vaše cíle na jaře?

Ještě se pokusit zabojovat a urvat druhé místo, které by nás posunulo rovnou do semifinále. A pak jako každý rok půjdeme zápas od zápasu a uvidíme kde se zastavíme. Všichni si přejeme dobu stříbrnou přetavit konečně na dobu zlatou. Prachatice si to určitě zaslouží a všichni proto uděláme maximum, ale letos to bude boj. Adeptů na titul je několik.

 

Co říkáte na úroveň soutěže?

Jak jsem již psal výše, soutěž se neuvěřitelně vyrovnala. Otázkou však je, jestli týmy, které hrály na špici, konkurence svou prací pomalu dotáhla nebo je to naopak?!

Nebudu opakovat, co již bylo několikrát řečeno. Za úroveň našeho sportu jsme zodpovědní všichni a je potřeba na tom společnými silami zapracovat, aby hokejbal na jihu vzkvétal a všichni jsme hráli plní radosti a né starostí. Apeluji na ty, co mají chuť a hlavně na týmy které pracují s mládeží, aby společnými silami pomohli opět naplnit soutěže a posunout hokejbal do zábavných sportů. Hlavně tento rok, kdy se koná mistrovství světa v ČR je potřeba toho maximálně využít, přilákat nové hráče a ukázat, že to na jihu umíme.