REGIONÁLNÍ LIGA; 5. kolo; 6. 10. 2019 - HIGHLANDERS PT "C" @ HBC VOLARY FLAMES - 11:1 (2:0 3:1 6:0)

08.10.2019 21:24

Rozhovory po utkání: ZDE

2019-2020 REGIONÁLNÍ LIGA; 5. kolo; 6. 10. 2019
Hřiště: HIGHLANDERS ARÉNA, PT; diváků: 25 (skoro full house )
HIGHLANDERS PT "C" @ HBC VOLARY FLAMES - 11:1 (2:0 3:1 6:0)
branky Horalů: 6. Pavel ŠILHÁN (Štěpánek, Pavel Valenta) PP; 9. Pavel VALENTA (Štěpánek, Burian); 17. Pavel VALENTA (P. Paule) SH; 25. Pavel VALENTA (Štěpánek, Burian) PP; 27. Jiří ŠTĚPÁNEK (Šilhán, Študlar); 33. Petr VALENTA (Holub, Černý); 40. Petr KAFKA (Bednář, Nečada) PP; 42. Zdeněk BURIAN (Pavel Valenta, Šilhán) PP; 42. Petr KAFKA (Bednář); 43. Jiří ŠTĚPÁNEK (Burian, Šilhán); 45. Pavel VALENTA (Štěpánek, Šilhán);
hosté: 24. Václav Korous
střely na branku: 37-31
vyloučení Horalů: Nečada, Holub (2x), Stöhr x 2 minuty
přesilovky: 7-4 využití: 4-0 oslabení: 1-0
rozhodčí: Honzík - Zimandl (cajk )

Sestava Horalů "C":
G: Študlar (30/31), Dudla;
B: Bílý, Nečada, Horák, P. Paule, Stöhr, Šilhán
Ú: Pavel Valenta "C", Černý, Burian, Petr Valenta, Holub, Štěpánek, Veselý, Bednář, Kafka  

Komentář k utkání:
Kulaté 5. kolo RL přineslo první soutěžní "derby" o půlku Šumavy mezi domácími Prachaticemi a nováčkem z Volar. Ti rozhodně nehráli špatně, jak by mohlo napovídat skóre, ale kvůli třetí třetině odešli jednoznačně poraženi.
V nejvyrovnanější první třetině domácí dlouho naráželi na vzrůstem malého gólmana Maria Petziho, který i ve své "minivýstroji" udržoval oheň "plamenů" žhavý. Až v 6. minutě na něj ostrou ranou po křížné přihrávce od Štěpánka vyzrál dělostřelec Pavel Šilhán a využil přesilovku - 1:0. V 9. minutě se pak od mantinelu vytočil Pavel Valenta a našel mezírku mezi betony - 2:0.
Hned na začátku prostřední části v oslabení vyslal do úniku Paule opět Pavla Valentu a ten samostatný únik zakončil přesnou střelou do horních koutů branky - 3:0. Ve 24. minutě pak ale strážce horalské svatyně Študlar nedosáhl na střelu přes beka od Václava Korouse a zdálo se, že utkání bude mít nový náboj - 3:1. Jenže hned o minutu později využil další početní výhodu Pavel Valenta a "černí" odskočili opět o tři branky - 4:1. Ve 27. minutě pak únik po křídle zakončil přesnou střelou Jiří Štěpánek a dokončil skóre této části hry - 5:1.
Ve 33. minutě tečoval zády k brance Holubův přesilovkový pokus Petr Valenta a bylo to již 6:1. V poslední pětiminutovce pak už volarským očividně docházely síly a domácí zahájily kanonádu. Petr Kafka svou tenisákem na provázku o panelák nacvičenou "pumelicí". Navrátilec Zdeněk Burian po milimetrovém pasu od Pavla Valenty zakončil do prázdné přesilovkovou kombinaci a závěrečné trio Štěpánek, Kafka a Pavel Valenta uzavřelo skóre na konečných 11-1. Volarští však ukázali, že jejich mužstvo má potenciál, jen musí být trpěliví, vydržet a "otrkat se".

Utkání z pohledu "veterána" Pavla Študlara, který v brance nastoupil potřetí za sebou: 
"Skóre je jednoznačné, ale utkání rozhodně snadné nebylo. Zejména první dvě třetiny měly Volary dostatek šancí, bohužel pro ně však většinou trefovaly mě nebo zakončovaly přesně. Nám to tam postupně napadalo a trefili se i někteří sváteční střelci. Každopádně bych ale výhru nepřeceňoval, myslím, že Volary jednou ještě všem ukáží!
Jinak jsem si připsal hattrick Vladislava Treťjaka: Neudržel jsem nulu, připsal si asistenci a předvedl několik nejistých až komických zákroků! Ale ta Šumava za to stála!