První turnaj přípravek a minipřípravek v letošní sezoně 2017/2018

25.09.2017 18:51

Foto: ZDE

Fotka uživatele HBC Prachatice.

První turnaj přípravek a minipřípravek v letošní sezoně 2017/2018 hostila Blatná. Za krásného počasí se odehrávaly hokejbalové bitvy mezi všemi jihočeskými celky disponujícími nejmenšími hokejbalisty.
Nejmenší horalíci trochu "zhýčkaní" domácím plastovým povrchem si museli rychle zvyknout na tamní asfaltový povrch. Asi nejlépe si na něj zvykl přípravkář Kryštof Žák a v minících Filip Fučík, první jmenovaný si za celý turnaj připsal 6 vstřelených branek, ten druhý pak 5 vstřelených branek.
Přípravka Highlanders zvládla svůj první ranní zápas na výbornou a proti Pedagogu ČB vyhrála zaslouženě 3:1. Druhý zápas sliboval těžký boj proti domácímu celku Blatné. Byla to přetahovaná o vedení až do samotného konce zápasu, po dvou jedenáctiminutovkách skončil tento souboj 2:2 a šlo se na nájezdy. Každý celek měl 3 nájezdy a šťastnější nakonec byli blatenští Datlíci. Třetí zápas horalíci prohráli se Suchdolem 3:5 a v základní skupině skončili na 4. místě. Poté se hrálo semifinále, ve kterém jsme opět narazili na Suchdol nad Lužnicí. Výkon z naší strany se výrazně zlepšil, ale i přesto jsme ani napodruhé nedokázali těžkého soupeře porazit a prohráli jsme 2:3. Zbyl na nás tedy souboj "jen" o 3. místo, kde na nás nečekal opět nikdo jiný než domácí Blatná. Tento zápas byl takřka jako kopií zápasu ve skupině a i tento souboj o umístění se musel rozhodovat na samostatné nájezdy, kdy po základní hrací době byl stav nerozhodný 2:2. "Kopírovalo" se i u samostatných nájezdů a i pro tentokráte byli úspěšnější blatenští a na horalíky zbylo celkově 4. místo.
Minipřípravka svůj první ranní zápas hrála také jako jejich starší kolegové proti Pedagogu ČB, ovšem tento zápas prohráli 1:6. Ani ve druhém zápase proti Suchdolu se nejmenším horalíkům příliš nevedlo a prohráli 0:3. Třetí zápas proti Písku ale už všichni ze sebe shodili nováčkovskou nervozitu a začali dávat i branky. Nakonec Prachatice x Písek 3:5. Poslední zápas ve skupině a na nás čekali nejmenší domácí hokejbalisté z Blatné. V krásném zápase si nejmenší horalíci připsali svou první výhru na turnaji a to v poměru 5:1. Čekal nás poté souboj o 3. místo proti Suchdolu, kterému jsme ani v tomto zápase nedokázali vstřelit jedinou branku a prohráli jsme 0:2. Takže suma sumárům i na prachatickou minipřípravku zbylo celkově 4. místo.
Ačkoliv konečné umístění týmů z Prachatic nebylo z těch nejlepších, výkony obou týmů (přípravky i minipřípravky) se jejich trenérovi velmi líbily. "Byl to pro mnohé horalíky vůbec první turnaj. Jen po pár trénincích, kdy jako nováčci přišli začátkem září do našich řad, jsme je museli využít a poslat rovnou do turnaje. Zhostili se toho na výbornou a jejich hra se mi velmi líbila. Je to výborný základ, na kterém můžeme stavět a jen se zlepšovat." Dodal k turnaji v Blatné trenér Jan Švácha.  HIGHLANDERS GO!!!!!!

Přípravka:

Sestava:
Brankář: Válek
Obrana: Maun, Novotný, Vachtfeitl
Útok: Kafka, Fafejta, Žák, Novák D., Had

Výsledky:
Highlanders Prachatice x Pedagog ČB 3:1
Gól, asistence: Kafka (Fafeta), Novák D. (Žák), Fafejta (Kafka)

Highlanders Prachatice x Blatná 2:3 sn
Gól, asistence: Žák (Novák D.), Žák

Highlanders Prachatice x Suchdol nad Lužnicí 3:5
Gól, asistence: Žák 2x, Kafka (Fafeta)

Semifinále:
Highlanders Prachatice x Suchdol nad Lužnicí 2:3
Gól, asistence: Žák (Novák D.), Kafka

O 3. místo
Highlanders Prachatice x Blatná 2:3 sn
Gól, asistence: Žák (Novák D.), Kafka (Žák)

Minipřípravka:

Sestava:
Brankář: Novák L.
Obrana: Bajčíková, Tůma
Útok: Ženíšek, Fučík, Keresteš, Žáková

Výsledky:
Highlanders Prachatice x Pedagog ČB 1:2
Gól, asistence: Ženíšek (Bajčíková)

Highlanders Prachatice x Suchdol nad Lužnicí 0:3

Highlanders Prachatice x HC ŠD Písek 3:5
Gól, asistence: Ženíšek (Fučík), Fučík sn, Fučík (Bajčíková)

Highlanders Prachatice x Blatná 5:1
Gól, asistence: Fučík, Ženíšek (Fučík), Fučík (Bajčíková), Ženíšek (Fučík), Fučík (Bajčíková)

O 3. místo
Highlanders Prachatice x Suchdol nad Lužnicí 0:2