První turnaj přípravek a mini v nové sezoně

05.10.2018 21:57

Na některé nově příchozí, ale i na již ostřílené kluky z přípravky a minipřípravky čekal minulou neděli 30.9.2018 první turnaj v nové sezoně 2018/2019, který se konal na Pedagogu v Českých Budějovicích. Turnaj začínal prvním zápasem přípravek Highlanders proti domácímu Pedagogu. Horalíci byli po ranní cestě nejspíše ještě trochu ospalí a první polovinu zápasu doslova prospali. Když už stav vypadal hrozivě 1:4, kluci zabrali a na kon...ci zápasu byl stav 3:5, sice v náš neprospěch, ale ve druhé polovině s výrazně lepším herním projevem a nasazením než na začátku (Highlanders PT x Pedagog ČB 3:5) . S těmito zlepšenými výkony jsme pak pokračovali i v dalších zápasech, kdy jsme buďto remizovali, nebo prohráli jen těsně o gól (Highlanders PT x Datels Blatná 1:2; Highlanders PT x Suchdol n. Lužnicí 4:4; Highlanders PT x Písek ŠD 2:3). Nutno též poděkovat Martinovi Vachtfeitlovi, hráči který si oblékl brankářskou výstroj a celý turnaj odchytal s velkou bravurou.
U kluků z minipřípravky byl průběh turnaje téměř shodný. První zápas prospaný a prohra s Datlíky z Blatné 2:3. Ale v dalších zápasech výrazné zlepšení hry a ostatní týmy jsme téměř k ničemu nepustili (Highlanders PT x Pedagog ČB 4:1; Highlanders PT x Datels Blatná 5:1; Highlanders PT x Pedagog ČB 12:1). V posledním zápase Štěpán Prokop dokonce vstřelil svůj první hattrick v kariéře, a co víc, celkem si připsal v tomto zápase 4 branky. Musíme pochválit i naše opory, nejlepšího střelce týmu Adama Buška a v brance chytajícího Lukáše Nováka, který v posledních třech zápasech pustil za svá záda vždy jen po jedné brance a podílel se tak velkou měrou na spokojenosti svých spoluhráčů i trenérů.
"První turnaj v sezoně je pro trenéra vždy ukázkou toho, na čem je potřeba v dalších trénincích zapracovat. A to se ukázalo i na tomto turnaji. Klukům patří velké poděkování a chvála za předvedené výkony, když vezmeme v potaz, že měli zatím všeho všudy čtyři plnohodnotné tréninky." Pochválil své svěřence trenér Jan Švácha.
HIGHLANDERS GO!!!

Sestava přípravek:
Martin Vachtfeitl (G), Táda Tůma, Dominik Novák, Kristýna Kovandová, Matěj Dědič, Vašek Had, Filip Fučík, Kryštof Průša, Lukáš Ondok

Sestava mini:
Luky Novák (G), Ondra Keresteš, Tomáš Michálek, Míra Sosna, Adam Bušek, Štěpán Prokop, Adam Brůžek

Zobrazit další
Na obrázku může být: 2 lidé