Příprava: HBC Prachatice - SK Suchdol n/Lužnicí 6:2 (2:0, 2:2, 2:0)

18.02.2019 08:39

Foto:ZDE

Hřiště: HIGHLANDERS ARÉNA, PT; diváků: 16
branky Horalů: 11:37 Šperl (Reindl), 14:12 Turek (Šperl,Šimůnek), 20:08 Reindl (Šilhán,Šperl) 26:01 Šperl (Štěpánek) 40:08 Šimůnek (Šilhán) PP 40:15 Turek
hosté: 17:10 Fical (Apfelthaler) 23:05 Braun (Tácha,Dlugoš V.)
střely na branku: 16:36
vyloučení Horalů: Šimůnek,Šilhán,2xŠperl x 2 minuty
přesilovky: 4-3 využití: 1-0
nájezdy 2:3 (Mikoláš, Turek)
rozhodčí: Binka - Zimandl

Sestava Horalů:
Pixa
Šperl, Šilhán - Reindl, Turek, Štěpánek
Bárta, Dojčar - Mikoláš, Malecha, Šimůnek    

První utkání v novém roce čekalo na prachatické Horaly. Na sobotní dopoledne si pozvali vedoucí tým druhé ligy SK Suchdol. Souboj podzimních vítězů první, respektive druhé ligy skončil lépe pro prachatické hokejbalisty.  Na borcích od řeky Lužnice bylo vidět, že se chtějí na domácí vytáhnout a že nepřijeli horalům dělat tréninkového sparingpartnera. Od prvních minut byli hosté velice nebezpeční a Pixa v domácí svatyni se měl co otáčet. Jejich aktivita byla vidět i na počtu střel, které na Pixu vyslali, ten však po celý zápas předváděl, že jeho výborné statistiky v 1.lize nejsou náhodou.
Hosté byli sice aktivnějším týmem avšak góly dávali domácí. V 11.minutě se poprvé v zápase prosadil Šperl, jehož nahození skončilo k překvapení všech za zády suchdolského Janáka 1:0. O tři minuty později se Turek vytočil zpoza branky a střelou na vzdálenější tyč nedal Janákovi šanci 2:0.
Druhou třetinu začali hosté opět nebojácně a jejich aktivita byla  po dvou minutách odměněna. Zmatku před brankou využil Fical a pohodlně dopravil míček do branky 2:1. Ve dvacáté minutě však unikl Reindl a skrytou střelou přes obránce nachytal Janáka na švestkách 3:1. Hosté však nesložili zbraně a záhy odpověděli a to parádně. Po ose Dlugoš V., Tácha mohl pohodlně do prázdné zasunout David Braun, parádní koupačka 3:2. Dvoubrankový náskok horalům však vrátil David Šperl, který dorazil odražený míček za záda bezmocného Janáka po hezkém individuálním průniku Štěpánka 4:2.
Třetí třetina byla z obou stran nervózní i nepřesná, to se také ukázalo na počtu vyloučených a na častých komentářích hráčů. Smrtící pro hostující hráče však byla až čtyřicátá minuta, kdy se poprvé v prachatickém dresu nejprve trefil Šimůnek 5:2. O sedm vteřin později zabil poslední hřebíček do suchdolské rakve svou druhou brankou v zápase kapitán Turek 6:2.
I přes jasný výsledek je třeba smeknout před suchdolskými, kteří jasně ukázali proč jim patří první místo v druholigové tabulce. Jejich výkon byl velice sympatický. Dodatečné nájezdy, které vyhráli jim mohli být alespoň malou útěchou.
Domácí Horalové však budou muset zabrat, pokud chtějí navázat na podzimní výsledky. A to nejen v tréninku, ale hlavně v celkovém přístupu. Nic na tom nemění fakt, že zápas odehráli bez osmi hráčů základní sestavy. 
V sobotu 23.2. je totiž čeká příprava se soupeřem z ligy nejvyšší, extraligová HBC Plzeň a 2.3. už první jarní ligový zápas, jihočeské derby v Jindřichově Hradci.

Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí a sportující lidé