Poslední zápas mladších žáků hokejbalová štěstěna prospala!

23.05.2017 08:04

Foto: ZDE

Poslední mistrovský zápas sezóny jeli mladší žáci Horalů sehrát do Českých Budějovic proti místnímu Pedagogu. Zápas začala aktivněji Horalíci. Před domácí svatyní hosté zatápěli, ale gólem neskončila ani rána Martina Willmanna ani Jonáše Nováka. Domácí se tlaku ubránili a horaly schladili gólem z protiútoku. Sandra Uhlíková v brance Horalíků měla zakrytý výhled a důrazní útočníci domácích uklidili míček za její záda. Horalíkům však chuť dát gól nepřešla a opět soupeře zamkli ve svém útočném pásmu, ale opět bez gólového efektu. Soupeř pak zahrozil několika nebezpečnými akcemi, ale s jistotou chytající Sandru Uhlíkovou nepřekonal. V závěru třetiny ještě zkusili skórovat Horalíci, ale nebylo jim přáno a tak si týmy šly odpočinout za stavu 1:0 pro domácí.

I druhou třetinu začali Horalíci aktivně, ale gól dali opět domácí, když zaspali obránci v černých dresech. Ani stav 2:0 Horalíky nezlomil a stále se snažili vstřelit gól. Před domácí brankou byly od týmu s hrdým horalem na prsou k vidění pěkné kombinace, závary v boji o odražený míček, ale i tvrdé střely. Štěstí zkoušeli mimo jiné Kuba Makovička, Zdeněk Šmejkal nebo Matyáš Vitoul, bohužel gólem žádný z pokusů neskončil. Přehnanou snahu Horalíků o vstřelení branky málem ztrestal soupeř, ale únik chladnokrevně zlikvidovala Sandra Uhlíková a do poslední třetiny se šlo za stavu 2:0 pro domácí.

Třetí třetinu si do hostující branky stoupl Petr Kafka a Horalíci pokračovali v útocích. Svou snahou však stále více nechávali vyniknout domácího gólmana. Sportovně je nutné uznat, že svůj tým výrazně podržel. Ukázkově zlikvidoval i šanci dva na jednoho, když Jonáš Novák vybídl krásným pasem Ondru Vokouna, ale ani on domácího brankáře nepřekonal a to ani poté, co unikl domácí obraně. V poslední části hry si Horalíci zahráli i přesilovou hru, kterou však proměnit nedokázali ani při nasazení speciální formace. Když už se zdálo, že Horalíci v posledním zápase sezóny gól nedají, snížil Martin Willmann pěknou střelou nad brankářův beton. Vstřelená branka Horalíky ještě více nabudila, ale závěrečná siréna už další změny skóre neumožnila.

V Českých Budějovicích byl od Horalíků k vidění jeden z nejlepších výkonů mladších žáků v této sezóně. Útočníci kombinovali, dokázali unikat obráncům, střílet i přihrávat. Obránci, až na dvě chybky, hlídali soupeřovy útočné snahy a střelbou od modré zkoušeli skórovat. Jistota v podobě brankářky i brankáře dávala všem klid do hry a rodičům nezbývalo než tleskat. Jediné co chybělo, bylo vítězství. Prohra bude Horalíky chvilku bolet, ale to, že umí hrát hokejbal, to jim nikdo nevezme! A jestli nepoleví v trénincích, tak vítězství přijdou!!!