Pohled na náš turnaj očima Slzy Třebíč

06.08.2012 22:12

Highlanders Cup Prachatice 2012

Highlanders Cup Prachatice 2012

publikováno 31.07.2012

Highlanders Cup Prachatice 2012

 

Po roční odmlce zaviněné stavbou nového hřiště,se Slza opět ukázala na některém turnaji. Tentokrát jsme vyrazili do cca 180km vzdálených Prachatic třemi speciály,ve kterých sedělo 10 nažhavených hokejbalistů. Odjezd byl již v pátek,aby jsme se patřičně aklimatizovali a nasáli šumavské klima. Cesta s jednou zastávkou trvala přibližně 2,5 hodiny,ale probíhala celkem příjemně. Hlavně pro Karlíka,který rozjel svůj lahvový koncert. Také posádka Komič-Macek-Koudy si dopřálavala,zatímco se velmi nehezky navážela do řidiče vozu abstinenta Dady..hajzli..

Do Prachatic jsme dorazili kolem 20.30,menší zádrhel nastal při hledání ubytovny. Vedoucí pátrací skupiny Vilda se rozhodl,že vyjezdí všechnu naftu a začal zběsile objíždět místní centrum,my pochopitelně za ním. Po asi pátem objetí stejného kruhového objezdu,jsme se po důrazném Komičově "pičo serem na ně" rozhodli,že budeme pátrat na vlastní pěst a zadařilo se. Ubytovnu jsme našli jako první,druhý jakoby nic dojel Marťas trapně řízený navigací, v autě s Ludym a Karlíkem na kterém však už bylo vidět,že je mu to jedno. Poslední dojel Vilda a jeho rádci Lucka,Trybučkin a Roman Jeřábek. Šli jsme se ubytovat. To proběhlo celkem rychle,někteří se snažili si dokonce povl& iacute;ct postele a vyrazilo se na jídlo a za zábavou.

Asi po deseti minutách chůze jsme vnikli do nějaké plzeňské hospůdky a těšili se na to jídlo. Obluha asi dojížděla s pivem z Českých Budějovic,protože to bylo často jak u "u suchánků" a jídlo..no po 23 hodině jsme vyrazli po skupinkách na náměstí hledat zábavu. Všichni jsme se nakonec zase sešli na místní diskotačce a odtud už se každej trousil na 100 metrů vzdálenou ubytovnu sám..Ti zodpovědní kolem půl jedné,zbytek se trousil ještě kolem čtvrté a to byl v 7 budíček..co všechno se dělo na ubytovně raději komentovat nebudu.

Na hřiště do Žerovnic vzdáleném cca 5 km od Prachatic,jsme dorazili po půl osmé v domnění,že bude slavnostní zahájení,ale nic takového se nedělo a tak si něktěří krátili čas tím,že nadávali,proč jsme ještě raději nespali. Turnaj hraný 2x12 minut hrubého a poslední dvě minuty čistého času se postupně rozjížděl a my do něj poprvé zasáhli v 9:30 proti neznámému soupeři HC Olešník. Zápas byl poměrně vyrovnaný,více navrch jsme měli my přesto těsně před koncem svítilo na tabuli 2:2. Remízu však pár vteřin před koncem odmítnul z večera dobře naladěný Roman Jeřábek a tak jsme první špíl vyhráli 3:2. Po dvouzápasové pauze,js me nastoupili proti zřejmě nejlepšímu týmu turnaje SK Kelti Nižbor a po boji jsme prohráli 2:0. Hrálo se za velkého vedra,ale jinak krásného počasí v pohledném prostředí. Čekala nás pekelná tříhodinová pauza a v ní čekali na čtvrtfinálového soupeře,tím se nakonec stal tým Termiti Velešín-další neznámá.

Čas si každý trávil po svém,o zábavu se staral tým z Kolína,zejména jeden týpek který se mimojiné nedobrovolně vykoupal ve výstroji v místní hasičské nádrži. Jinak ale právě Kolín zanechal asi nejmenší dojem svým sportovním chováním ze všech týmů.

Na řadě bylo naše čtvrfinále. To bylo jednoznačně v naší režii,Velešínu jsme dovolili jen vyrovnání na 1:1,Termiti však byli náš nejslabší soupeř na turnaji a my šli dál po výhře 4:1. Poté dění na turnaji zpříjemňovaly místní mažoretky a nás po dvou zápasech čekalo semifinále,tentokrát proti domácím horalům. Utkání začlo aktivně,ale i opatrně,na domácích byla patrná výhoda třech kompletních pětek,zatímco Slze hrající na devět lidí evidentně docházely síly. Přesto jsme však srdnatě bojovali a utkání dospělo na nájezdy. V nich měli více štěstí domácí a na nás tak č ekal boj o třetí místo. V něm jsme měli nastoupit proti týmu Betonova Holubov "B" ale po vzájemné dohodě jsme rozhodovali jen v nájezdech. V nich jsme byli úspěsnější,Koudy za svá záda žádný míček nepustil a tak jsme se s turnajem loučili třetím místem. Vzhledem k náročnému a dlouhému dni,malému počtu hráčů a někteří z nás dokonce uvažovali o předčasném odjezdu(naštěstí nás to brzo přešlo) se dá považovat třetí místo za dobrý výsledek,i když finále bylo na dosah.

Při slavnostním zakončení nám byl předán pohár za třetí místo,Koudymu cena za nejlepšího brankáře turnaje a díky němu jsme také obdrželi cenu fair-play. Nejlepším hráčem Třebíče byl vyhlášen "benjamínek" Dada,ale tohle ocenění si zaslouží bezpochyby celý tým.

Pak už jen následoval rychlý úprk a v deštivém počasí jsme zdárně dorazili kolem 22 hodiny domů. Uvidíme za rok,zda se opět do Prachatic vydáme,město,příroda i turnaj byl příjemný..tak třeba za rok zdar.

 

Slzu zdárně reprezentovali- Koudela- Vilímek,Janata,Hanzl-Hort,Oujezdský,Ludes,Chlubna,Jeřábek,Trybuček

 

Konečné pořadí Highlanders Cup:

 

1. Highlanders "A"

2. SK Kelti Nižbor

3. HBC SLZA Třebíč

4. Betonova Holubov "B"

5. Termiti Velešín

6. Highlanders "B"

7. HBC Kolín

8. Deggendorf Devils

9. HC Olešník