Po téměř osmi měsících došlo na restart prvoligové soutěže hokejbalistů. Prachatičtí Highlanders přivítali ve své aréně béčko HBC Plzeň. Z výhry se radovali hosté. Zdroj: https://prachaticky.denik.cz/ostatni_region/pod-libinem-brali-body-hokejbaliste-plzn

05.06.2021 16:44

Po dlouhé pauze se v Prachaticích hrálo svižné a bojovné utkání s řadou šancí na obou stranách. Do vedení šli ve 12. minutě z přesilovky hosté, ale domácí celek během půl minuty srovnal. Ve druhé třetině se za brankou hostů strhla bitka, došlo na rozdělení trestů a z následné přesilovky šli do vedení domácí Horalové. Ihned po začátku posledního dějství však hosté stav srovnali a za necelé dvě minuty šli dokonce do vedení. Domácí se snažili o vyrovnání, nastřelili tři tyčky, ale hodně nebezpeční byli z brejků i hráči Plzně. O všem se rozhodlo půl minuty před závěrečnou sirénou, kdy hosté pečetili svou výhru střelou do prázdné branky.

Foto:ZDE

 
Po utkání bylo na domácích hráčích znát, že jim dlouhá zápasová pauza dala pořádně zabrat. „Dlouhá přestávka je znát. Navíc byl tentokrát soupeř rychlý a houževnatý. Přijel mladý a běhavý tým. Naopak my jsme tak trochu již těžkotonážníci a pohyb soupeře nám dělal chvílemi problémy. Kluci z Plzně zahráli dobře a výhru si zasloužili. Nám tam nějaké šance nepadly. Musíme zabrat a snad to příště bude lepší,“ komentoval utkání prachatický kapitán Jan Turek.
Zdroj: https://prachaticky.denik.cz/ostatni_region/pod-libinem-brali-body-hokejbaliste-plzne-20210531.html