PMŽ - Mladší žáci zakončili sezónu kanonádou - rozstříleli Pedagog!

27.05.2018 19:28

Foto: ZDE

Kdo se chtěl v sobotu 26.5.2018 kouknout na pěkný hokejbal, měl ideální možnost v Highlandre´s aréně. Mladší... žáci horalů zde v posledním kole přeboru mladších žáků přivítali soupeře z Českých Budějovic. Horalíci se ukázali se jako vzorní hostitelé, soupeři naděli třináct kousků.

Brankostroj domácích nastartoval v 50 vteřině zápasu Milan Šmajcl za asistence Jonáše Nováka a Honzy Fafejty. Soupeř se nemohl dostat do hry a za čtyři minuty skóroval Jonáš Novák po nahrávce od Martina Willmanna. Krásný gól pak vstřelil Šimon Daniel po ukázkovém vysunutí od Martina Willmanna. Domácí borci vládli hřišti a v konci třetiny se prosadil Honza Fafejta, kterému gól připravilo duo Willmann - Novák.

Druhá třetina se nesla ve stejném duchu jako úvodní část zápasu a do listiny střelců se zapsal Kuba Makovička. Kluci si zápas užívali, hráli s hlavou nahoře a byla radost sledovat pohledné kombinace. Druhý gól si tak připsal Jonáš Novák a ke slovu se přihlásil Honzík Štěpánek Ten dva góly za sebou a to nejprve po přihrávce od Martina Willmanna a druhý, když šikovně tečoval bombu z hole Filipa Kunce.

Poslední část hry nepřinesla nic nového, soupeř nestíhal, domácí kombinovali a postupně navyšovali skóre. Otázkou bylo jen to, za jakého stavu zápas skončí a zda se hostům podaří vstřelit alespoň čestný úsek. Devátou trefu do hostující branky si užil Matěj Stőhr a desátou Honzík Štěpánek čímž si připsal hattrick. Listina střelců se rozšířila ještě o Zdendu Tůmu a Martina Willmanna, který se po čtyřech asistencích ukázal i jako střelec. Poslední gól zápasu dal Kuba Makovička a rezignovaný soupeř mohl jít do sprch.

Horalé ukázali sílu i um a po zásluze zvítězili! Brankář se sice moc nezpotil, ale jeden zákrok rozhodně stojí za připomenutí, to když excelentně zneškodnil jednu z mála šancí soupeře. Útočníci si zastříleli, obránci si soupeře pohlídali a dokázali ze hřiště "vymazat" i vedoucího hráče kanadského bodování celé soutěže, který obléká soupeřův dres. Vítězným pokřikem se Horalé rozloučili s diváky a plni touhy po dalších vítězstvích se těší na tréninky a novou sezónu.