PMŽ 26.5.2018 - Bitvu ve sluneční výhni zvládli lépe domácí!

29.05.2018 08:53

Místo horké polévky si dívčí tým Highlanders B doplněný kamarády z Písku dopřál v sobotu v poledne horké chvíle v Highlander´s aréně. Do Prachatic přijel tým TJ Tartan Třemošná, který v minulém kole na svém hřišti hodně potrápil prachatické kluky.

Od začátku utkání bylo jasné, že oba soupeři odehrají zápasy dva - jeden hokejbalový a druhý se sluníčkem. Při úvodním hvizdu se teplota ve stínu přehoupla přes 25°C a na nestíněném hřišt...i rozhodně zima nebyla ...  Hosté začali aktivněji, domácí hru vyrovnali a podařilo se jim vstřelit úvodní gól zápasu. Obdržený gól soupeře nabudil, vytvořil si několik slibných akcí a po jedné z nich po zásluze vyrovnal. Do šaten se šlo za stavu 1:1.

Solidně zaplněné hlediště vidělo vyrovnanou druhou třetinu, v níž se šance střídaly na obou stranách. Po pěti minutách hry se do vedení dostali domácí, ale hosté za pět minut vyrovnali. Soupeř se v této části zápasu dostával do tlaku, ale jejich neodpovědný hráč oslabil svůj tým, čehož Horalky chladnokrevně využily a podařilo se jim ani ne po minutě opět skórovat.

Ve třetí třetině začalo být na soupeřích z Třemošné znát, že jim dochází síly. Holky si snahy o útoky hlídaly a předváděly rychlé průniky do obraných řad soupeře. Další gól visel ve vzduchu a do síťky za hostujícím brankářem spadl po necelých třech odehraných minutách poslední části hry. Soupeř se ještě zmohl k poslednímu pokusu o zvrat ve vývoji utkání. Střelou zpoza obránce snížil na 3:4, ale víc gólů již nevstřelil. Zato domácí přidali další tři góly a zaslouženě zvítězili.

Oba celky je nutné pochválit! Za zápas odehraný ve slunečné výhni zasluhují oba týmy velký obdiv! Vyhrát může jen jeden a poražení hosté odjížděli po bitvě, v níž nedali domácím ani kousek zdarma a rozhodně nemuseli po svém výkonu klopit hlavy. Takovéto do posledních chvil vyrovnané zápasy jsou vždy přínosem pro oba týmy a atraktivní jsou i pro diváky!