PMŽ - 2.11.2019: Horalové zvládli bitvu s Buldoky a jsou opět druzí!

04.11.2019 09:02

Sobotní odpoledne nabídlo zápas starších žáků, Horalé hostili Buldoky ze Stříbra a bylo na co koukat. Hned úvod zápasu přinesl přesilovou hru domácích, ale ani Milan Šmajlcl, ani Honza Fafejta se neprosadili. Horalé pokračovali v tlaku, ale stále bez gólového efektu, dvakrát po sobě netrefil branku Kuba Makovička. Pak se osmělili hosté a Marek Fleischman v domácí bráně dvakrát zahraňoval. Domácí nepolevovali a vynutili si další přesilovou hru, kterou opět nevyužili. Po jejím konci utekl hostující hráč a dostal se až ke střele a Highlander´s arénou poprvé zazněla tyčka. Další přesilovou hru už domácí zužitkovali. Jonáš Novák naznačil přihrávku, počkal si, až se brankář hostí pohne a zamířil přesně mezi jeho betony - 1:0! V závěru stejný hráč ještě rozezněl tyč hostující svatyně, ale skóre už se neměnilo.


Ve druhé části hry si přesilovku zkusili i hosté. Ta paradoxně znamenala gól v jejich síti, prosadil se Honza Fafejta - 2:0! Domácí svou nedisciplinovaností umožnili Buldokům hru 5:3. Ti početní výhodu zužitkovali a snížili na 1:2. Druhá část hry pak nabídla nejen vyrovnanou bitvu, ale i místy až přehnané emoce a to nejen na hřišti, ale i v hledišti. Hosté hnaní výraznou podporou svých fans začali být nebezpeční, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Gól nedal ani Milan Šmajcl, který šel dvakrát sám na brankáře a tak se do šaten šlo za stavu 2:1 pro domácí. 


Třetí třetina nabídla v úvodu nejprve gól Honzy Fafejty na 3:1 a vzápětí snížení na 3:2. Trenéři domácích stáhli hru na dvě pětky a po krásné přihrávce Jonáše Nováka navýšil vedení na 4:2 Kuba Makovička. Na konečných 5:2 upravil skóre Jonáš Novák, který utekl obraně hostů a krásnou střelou pod víko nedal hostujícímu brankáři šanci.

Horalé podali odpovědný a bojovný výkon a po zásluze se touto výhrou vrátili na druhé místo v tabulce.

HBC Prachatice : Buldoci Stříbro 5:2 (1:0, 1:1, 3:1)

střely na branku: 36:27 (10:7, 17:10, 9:10)

vyloučení: 2:6

využití: 1:1

branky Horalů: Fafejta Jan 2 x, Novák Jonáš 2 x, Makovička Jakub

Sestava

B:Fleischman Marek, Pešek Jan

O: Kadlec Jiří, Klement Matyáš, Kunc Filip, Makovička Ondřej, Maťcha Miroslav, Chval Petr,

Ú: Daniel Šimon, Fafejta Jan, Makovička Jakub, Nikl Matěj, Novák Jonáš ©, Šmajcl Milan, Stárek Jan, Tůma Zdeněk