PMŽ Mladší žáci vrátili Šnekům vysokou porážku z podzimu!

16.05.2018 08:40

Foto: ZDE

Po podzimní prohře se Šneky v Dobřanech 7:2 přistoupili Horalé k domácí odvetě s dostatečným respektem a odpovědností. Po úvodním otrkání přišly dva góly za 15 vteřin v síti hostů po zásazích Milana Šmajcla a Šimona Daniela. Dvoubrankový náskok dodal Horalům dostatek klidu a rozehrály další pěkné akce, ale další góly zůstaly viset bohužel jen ve vzduchu. Poslední vteřiny třetiny odzvonili ostré střely domácích. Highlander...s arénou se tak nesly zvuky - "tyč" a "tyč - tyč", po kterých skončil míček sice za zády hostujícího gólmana, ale až po siréně a tak úvodní třetina skončila za stavu 2:0 pro domácí.

Úvod druhé části byl trošku opatrný, ale pak domácí opět vzaly otěže zápasu do svých rukou. K vidění bylo několik krásných souher a kombinací a diváci se dočkaly i dalších gólů. Po přihrávce Matěje Stőhera dal třetí gól Horalů Jonáš Novák. Na čtvrtý gól nahrával Martinovi Willmannovi Honzík Sláma a zapsal si tak první kanadský bod v soutěži - gratulujeme! Pátý gól do hostující svatyně padl po nádherné, a asi nejhezčí akci zápasu. Matěj Stőhr našel nabíhajícího Jonáše Nováka, ten z pravého kruhu přihrál před branku na volného Kubu Makovičku a ten zkušeně zavěsil. V prostřední části hry přidali domácí ještě jeden z hole Tomáše Kafky.

V úvodu poslední třetiny navýšili Horalé stav utkání až na 8:0 po zásazích Šimona Daniela a Milana Šmajcla. Domácí trenéři pak nechali odpočívat první útok a soupeři se tak otevřel prostor pro několik povedených kombinací. Horalům varování nestačila a hosté začali postupně snižovat a během tří minut snížili na 8:4. Na hřiště se tak vrátila první formace domácích, navýšila vedení po ráně Kuby Makovičky na 9:4 a zkušeně pohlídala zbytek zápasu.

Kluci odehráli krásný zápas! Je vidět, že góly střílet nezapomněli, což se po zápase ve Stříbře mohlo zdát.