LSŽ - Starší žáci vybojovali v Českých Budějovicích tři body! Pedagog - Highlanders 2:4 (0:2,0:0,2:2)

28.09.2019 08:57

Starší žáci vybojovali v Českých Budějovicích tři body! 
střely na branku: 33:31 (7:11, 16:9, 10:11) 
vyloučení: 1:3
branky Horalů: Kotlíková Tereza, Novák Jonáš, Daniel Šimon, Šmajcl Milan  

Sestava:
B: Fleischman Marek, Pešek Jan
O: Červíková Veronika, Kunc Filip, Makovička Ondřej, Maťcha Miroslav, Klement Matyáš
Ú: Novák Jonáš (C), Fafejta Jan, Šmajcl Milan, Makovička Jakub, Kotlíková Tereza, Daniel Šimon, Becková Jolana, Štěpková Kristýna, Chval Petr, Kadlec Jiří, Nikl Matěj, Dvořák Tomáš, Chval Petr, Nikl Matěj. 


Vidina volného víkendu byla hybnou silou pro odehrání zápasu třetího kola ligy starších žáků mezi mladými pedagogy z Českých Budějovic a prachatickými Horaly už v pátek před svátkem sv. Václava. Počasí sportu přálo a utkání začalo pěkně svižně. Po první akci hostů se hra rychle otočila a do úniku se dostal domácí Jakub Ľalík, ale naštěstí netrefil branku. Horalé tedy přidali a dostali se do několika šancí. Největší přišla po nahození Jonáše Nováka do brankoviště, nikdo z prachatických však do míčku neklepl a tak se stav utkání neměnil. Hosté začali být nebezpečnější, gól visel ve vzduchu, ale ani pro krásném prohození soupeřů od našich beků gól nepadl, Milan Šmajcl míček bohužel o kousek nedoběhl. Jako první se v zápase do oslabení dostali Horalé a to vinou špatného střídání. Trest šel odsedět Matyáš Klement a bránící čtveřice rozhodně nebetonovala ve vlastním obranném pásmu. V početní nevýhodě se do úniku dostala Terka Kotlíková a krásnou střelou dala gól ve vlastním oslabení! Horalé dál tlačili a dvě velké šance během jednoho střídání měl Šimon Daniel, ale ani jedna gól nepřinesla. Domácí se pak otřepali a po pěkné akci se dostal k zakončení opět nejnebezpečnější hráč domácích Kuba Ľalík, ale ani tentokrát gól nedal. Po této akci se přesilovky dočkali i Horalé. Po vyhraném buly dostala zpětnou přihrávku Veve Červíková a její projektil takřka od červené zastavila až domácí tyčka, která v Budějovicích začala předčasně vyzvánět klekání. Velký tlak hostů v závěru třetiny branku přeci jen přinesl. V mele před domácí brankou se nejlépe zorientoval hostující kapitán a pohotově uklidil oranžový nesmysl za záda bezmocného gólmana. Za stavu 2:0 první třetina skončila. 

Svižným tempem začala i druhá část hry a přehnané nasazení hostů končilo vyloučením Tomáše Dvořáka. Oslabení však opět paradoxně přineslo dvě velké šance Horalů. Po přesilovce domácích se tempo hry zklidnilo a hlavně tato část přinesla nepřesnosti na hole Horalů. Křik hostujícího trenéra přeci jen rozhýbal jeho svěřence a Honza Fafejta se prokličkoval před domácí svatyni, ale s domácím brankářem už si neporadil. Domácí vycítili herní útlum Horalů a několikrát nebezpečně zahrozili, naštěstí bez úspěchu. Ve druhé třetině se obraz hry ve srovnání s tou úvodní zhoršil a nepřinesl ani góly a tak před  poslední třetinou svítil na tabuli stav 2:0 pro Horaly. 

Přestávku hostující trenérský triumvirát využil k důrazné domluvě, kterou si Horalé vzali k srdci. Úvod třetiny okořenili další brankou v domácí síti, to se prosadil Šimon Daniel. Ten odehrál jeden ze svých nejlepších zápasů v dresu s horalem na hrudi. Místo klidného střežení pohodlného náskoku však hosté opět povolili. Pustili domácí do úniku, ti špatně viditelnou střelou snížili a hra se vyrovnala. Komorní osvětlení v místní "OSRAM aréně" svědčilo více domácím, kterým navíc vstřelený gól nalil novou krev do žil. Mladí pedagogové začali Horalům nepěkně zatápět a chytré hodinky na zápěstích hostujících trenérů hlásily v této části hry kritické hodnoty krevního tlaku. Krátká a důrazná domluva směrem k Horalům ve vhodně načasovaném timeoutu hostům přeci jen pomohla. Opět přidali a po krásné individuální akci se prosadil Milan Šmajcl. Domácím se pak ještě 10 vteřin před koncem zápasu podařilo snížit na 2:4, ale byla to poslední branka v zápase a tak se Horalé mohli po závěrečném hvizdu začít radovat z druhé výhry v řadě! 

Výkony v minulých zápasech zasloužily pochvalu. Dnes do závěrečného hodnocení vložíme kritické okénko. V průběhu zápasu byly u některých hráčů patrné chvilky nesoustředění, sebeuspokojení a bohužel i vypuštěné souboje o míček. Nemít budějovický Kuba Ľalík zvlhlý prach, mohli se Horalé vracet s prázdnou a to jen proto, že nehráli naplno celý zápas. Borci, vraťte se k tomu, jak jste hráli proti Plzni neb žádný soupeř se neporazí sám! A pozor, zápas končí závěrečnou sirénou, nikoliv vedením o dva góly! ;) Tak hodně zdaru za týden v Třemošné!