LSŽ: Blatná Datels - Highlanders 2:1 (0:0,2:0,0:1)

15.10.2018 08:30

Bitva s Datly nepřinesla body, ale viditelné zlepšení hry!

Na asfaltové hřiště blatenského favorita přijeli v neděli před polednem odehrát starší žáci Horalů další soutěžní utkání letošní sezóny. 

Domácí Datlové vlétli na naše bojovníky hned od začátku utkání. Horalé odpovědnou hrou v obraně soupeři nedovolili skórovat, ač byli v této části hry přestříleni v poměru 10:1! Paradoxně se do nejnebezpečnější situace dostali hosté díky Vencovi Fialů, který však únik neproměnil.

Ve druhé části se obraz hry vyrovnal a Horalé se osmělili k výbojným výpadům.  Zlepšený herní výkon přinesl Horalům v úvodu třetiny několik šancí, bohužel bez gólového efektu. A ke vší smůle pak dali góly domácí, vstřelili dva a ujali se vedení 2:0. Do většího náskoku však Horalé domácí nepustili a to hlavně díky brankářce Sanny Uhlíkové. Ta některými zákroky zamotala hlavy nejen domácím hráčům, ale i početné skupince přihlížejících diváků.  

Třetí část hry patřila Horalům. Ve čtvrté minutě poslední periody snížil na rozdíl jediné branky Jonáš Novák po nahrávkách Ondry Vokouna a Venci Fialy. Domácí znejistěli a začali faulovat. Hned čtyři tresty pro domácí borce nabídli Horalům šance na vyrovnání, ale domácí gólman byl proti.

Nejlepší výkon Horalů sezóny sice body nepřinesl, ale obraz hry, kterou předváděli, je příslibem lepších výsledků v dalších kolech soutěže.

Sestava:

Uhlíková

Klement M., Maťcha M., Makovička O., Svatý F.

Novák J., Vokoun O., Fiala V., Stárek J., Šmajlc M., Dvořák T., Daniel Š., Pešek J., Makovička J.,