Liga SŽ - HORALÍCI @ HBC PLZEŇ - 0:8 (0:4 0:1 0:3)

04.03.2018 10:24

Foto: ZDE

2017-2018 LIGA STARŠÍCH ŽÁKŮ; 11. kolo; 3. 3. 2018
Hřiště: HIGHLANDERS ARÉNA, PT; diváků: 15
HORALÍCI SŽ @ HBC PLZEŇ  - 0:8 (0:4 0:1 0:3)
branky Horalů: bohužel nikdo
hosté: D. Král 3, D. Eichler 2, M. Štrunc, D. Tyrš a T. Krejčí
střely na branku: 8-34
vyloučení Horalů: Nikdo!
přesilovky: 3-0 bez využití
rozhodčí: Binka - Rek (až na 4. (ne)gól super)
Sestava:
Uhlíková (26/34), Kodrle;
Šlosková - M. Novák; Kahuda "C" - J. Novák  - Vokoun
Fidler - Žít; Černý - Bednářová - Fiala

Trenéři: Pavel Študlar, Zdeněk Bednář

Komentář:
Po zimní přestávce se na svém hřišti představili také prachatičtí starší žáci. A i když skóre proti lídrovi tabulky z Plzně vypadá hrozivě, dělali Horalíci na hřišti, co se dalo.
Čisté konto jsme díky pozorné obraně a brankářce Sandře "Sany" Uhlíkové drželi až do 8. minuty, kdy kombinaci do prázdné zakončil Daniel Tyrš - 0:1. V 11. minutě jsme dostali poprvé výhodu přesilové hry. Místo vyrovnání nám však upláchla dvojice Eichler - Marek Štrunc a bylo to 0:2. Za další dvě minuty načal svůj hattrick Dan Král a bylo to o 3 branky. V poslední minutě pak přišel sporný moment, kdy další rychlý protiútok a střelu "do prázdné" Davida Eichlera vytáhla S. Uhlíková fantasticky širokou hokejkou pravděpodobně na čáře, rozhodčí však i přes svůj zakrytý výhled ukázal do branky - 0:4. Buď jak buď, vedení Plzně bylo po úvodní části naprosto zasloužené (střely na branku 1:14!).
V úvodu druhé třetiny přišlo naše ofenzivní vzepětí, Martin Černý několikrát vybojoval míček v útočném pásmu a Ondřej Vokoun mohl vytěžit alespoň snížení, proti však byl pozorný Jakub Šlechta v plzeňské brance. Ve 26. minutě pak dostal na kruhy nabito Dan Král a jeho pokus prošel přes clonu hráčů až do sítě - 0:5. 
Z kraje třetí patnáctiminutovky to vzal na sebe David Eichler, obtočil se zpoza branky a zvýšil již na rozdíl šesti branek. Náš čestný úspěch mohl vstřelit Milan Kahuda a asi nejaktivnější hráč Horalů Ondřej Vokoun, ale ani jeden z nich bohužel neuspěl. Naopak s ubývajícími silami (v průběhu zápasu odstoupili Vašek Fiala a Patrik Fidler) si naše obrana nepokryla Tomáše Krejčího a hattrick završujícího Dana Krále.

Hodnocení trenéra:
Výsledek vypadá hrozivě, ale nikomu nemohu upřít snahu. Děkujeme všem, kteří i přes nemoc či případné zranění, nastoupili a bojovali až do konce! Pochvalu zaslouží také brankářka Uhlíková, která chytala skvěle po celý zápas, svým uměním se klučičím kolegům minimálně vyrovná a v poctivosti přístupu k tréninku je dokonce i předčí!