Liga SŽ 7.3.2020 HBC Plzeň - HBC Prachatice 1:2 - Parádní výkon přinesl vítězství nad Mečouny!

09.03.2020 09:56

Foto: ZDE


HBC Plzeň : HBC Prachatice 1:2 - Parádní výkon přinesl vítězství nad Mečouny!

Bez děvčat, která bojovala v Praze na Lize žen, a bez několika marodů se starší žáci vypravili v sobotu do Plzně. Po dvou podzimních prohrách mají Horalé Mečounům co oplácet a i v oslabené sestavě chtěli okusit chuť vítězství.


Od začátku utkání prachatičtí odpovědně bránili. Soupeře ale nejvíce zaskočili svou útočnou aktivitou. Domácí měli problémy výpady Horalů bránit v mezích pravidel a tak hostům nabídli hned tři přesilové hry. Bohužel ani jednu Horalé neproměnili. A protože se neprosadili ani domácí, bylo na světelné tabuli po první části hry skóre 0:0.


I druhá část zápasu přinesla vyrovnanou bitvu. Ač trenér Mečounů promlouval svým svěřencům do duše tak důrazně, že se červenala i jinak modrá sedadla v hale, domácí nedokázali najít recept na výborně zorganizovanou hru Horalů. Prachatičtí napadali protihráče již v soupeřově pásmu a nedovolili jim tak rozehrávat jejich obávané útoky. Dva tresty dostali v této části hry Horalé. Hostující útočníci odpovědně pomáhali při bránění a společně s jistým brankářem obě oslabení zvládli.


Poslední třetina přinesla i koření hokejbalu - góly. Hned ve druhé minutě se prosadil hbitý štírek Zbyňa Benč, když zužitkoval přihrávku Šimona Daniela - 0:1! Domácí Mečouni dokázali srovnat za necelé čtyři minuty,  kdy výborně chytajícího gólmanu Marka Fleischmana překonali rychlou střelu z bezprostřední blízkosti - 1:1. Obraz hry jasně naznačoval, že kdo dá gól, vyhraje. Horalé své oslabení v této části hry ubránili, domácí nikoliv a to zápas rozhodlo. Větší touha po vítězství a souhra Šimon Daniel - Zbyňa Benč - Ondra Makovička změnila skóre na 1:2, když se gólově prosadil posledně jmenovaný, který nechytatelnou bombou od modré čáry prostřelil brankáře soupeře. Do konce zápasu zbývalo ještě více jak 4,5 minuty. Nejdelších 276 vteřin, které si "užívala" hostující střídačka a její fans, už gól nepřineslo. Závěrečná siréna tak odstartovala bezprostřední radost hostů - podařilo se jim vyloupit plzeňskou halu!


Zodpovědný výkon všech a všem patří velký dík - tak lze jednoduše shrnout celé utkání. Zápas ukázal, že dřít na trénincích se vyplácí a porazit lze každého! A až se jaro za čtrnáct dní zeptá, co dělali starší žáci v zimě, odpovědí bude výsledek tohoto zápasu. Věřme, že Horalé neusnou na vavřínech, nenechají nosánky nebezpečně zdvíhat k oblakům a dál budou trénovat tak, aby hráli jako tuto sobotu. Už příští sobotu je přijedou prověřit nepříjemní Buldoci ze Stříbra, tak hodně zdaru!

HBC Plzeň - HBC Prachatice 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)

střely na branku: 31:26 (8:7, 10:11, 13:8)

vyloučení: 4:3

využití přes. 0:1  

branky Horalů: Benč Zbyněk, Makovička Ondřej

Sestava

B: Fleischman Marek

O: Kunc Filip, Makovička Ondřej, Maťcha Miroslav, Štěpánek Jan

Ú: Daniel Šimon, Dvořák Tomáš, Fafejta Jan, Makovička Jakub, Novák Jonáš ©, Benč Zbyněk, 

Přílohy