Liga SŽ 19.10.2019 - Zkažená první třetina stála starší žáky body

21.10.2019 09:23

HBC Prachatice - HBC Plzeň 3:5 (0:3, 2:1, 1:1)
střely na branku: 17:37 (3:17, 11:6, 3:14) 
vyloučení: 4:8 
využití: 2:0 
branky Horalů: Becková Jolana 2 x, Novák Jonáš 

Sestava
B:Fleischman Marek, Plecerová Justýna  
O: Kadlec Jiří, Klement Matyáš, Kunc Filip, Makovička Ondřej, Plecerová Patricie, Štěpková Kristýna
Ú: Becková Jolana, Daniel Šimon, Fafejta Jan, Makovička Jakub, Maťcha Miroslav, Nikl Matěj, Novák Jonáš, Šmajcl Milan, Tůma Zdeněk


Druhou čtvrtinu soutěže zahájili starší žáci domácím zápasem proti Plzni. Souboj nejlepších obran skupiny "JIH + ZÁPAD" o vstřelení prvního gólu trval více jak deset minut. V 11. minutě se bohužel prosadili plzeňští.  Za dvě minuty byli opět smutní domácí. Třetina hrůzy pro Horaly byla završena v čase 14:59 třetím gólem v jejich síti. 


Do druhé části hry vstoupili jiní Horalé. Hned v úvodu třetiny sice dostali čtvrtý gól, ale odhodlání korigovat výsledek bylo evidentní. Horalé přidali na důrazu a výsledkem byly kromě začínající bitky i dvě branky z hole Jolčy Beckové. 

Když se v poslední části hry podařilo Jonáši Novákovi snížit na rozdíl jediného gólu, bylo zaděláno na drama. Horalé však nedokázali další gól vstřelit. Hosté v závěru využili domácí hru bez brankáře a upravili na konečných 3:5 z pohledu domácího týmu. 

Domácí tým podal proti favoritovi pěkný výkon. Nepovedená první třetina mrzí, ale snad bude tou, která bude hráče motivovat k maximálním výkonům v trénincích i v dalších zápasech! Ten nejbližší je čeká po podzimních prázdninách v sobotu 2.11., to v Highlanders aréně ve 14:00 hod. přivítají Buldoky ze Stříbra.