Liga st. žáků - HORALÍCI SŽ @ SK SUCHDOL N. LUŽNICÍ - 0:13 (0:3 0:5 0:5)

26.03.2018 10:18

Foto: ZDE

2017-2018 LIGA STARŠÍCH ŽÁKŮ; 12. kolo; 24. 3. 2018
Hřiště: HIGHLANDERS ARÉNA, PT; diváků: 26
HORALÍCI SŽ @ SK SUCHDOL N. LUŽNICÍ - 0:13 (0:3 0:5 0:5)
branky Horalů: bohužel nikdo
hosté: Landová 3, Šimon Hnyk 1, Matěj Hnyk 1, Kovařík 4, Denisa Ježková 2, Natálie Hnyková 2
střely na branku: 5-48
vyloučení Horalů: Svatý x 2 minuty
přesilovky: 1-1 využití: 0-1
rozhodčí: Binka – Zimandl (úplně v klidu)
Sestava:
Kodrle (35/48);
Fidler „C“ – Daniel; Kahuda – J. Novák – Vokoun
Šlosková – Svatý; Fafejta – M. Novák – Fiala
O. Makovička – Šmejkal - Černý

Trenéři: Pavel Študlar, Zdeněk Bednář

Komentář:
Po odložených utkání s Kovem a Blatnou se starší žáci Prachatic představili doma proti SK Suchdol. A, i když byli posilněni o čtveřici nadějí z mladší kategorie, byl stejně jako na podzim tento soupeř nad jejich síly.
Podpořeni pozorným výkonem brankáře Kodrleho drželi Horalíci bezbrankový stav až do 7. minuty. V té se k snadné dorážce dostala Martina Landová a využitou přesilovkou otevřela skóre – 0:1. Stejná hráčka pak v naprosto totožné situaci zaúřadovala i o minutu později a bylo to 0:2. Skóre 1. třetiny pak uzavřel svým prvním zásahem z celkových čtyř V. Kovařík – 0:3.
Druhá patnáctiminutovka začala stejně jako ta první - celkem se nám dařilo pokrývat akce soupeře a to, co prošlo, s přehledem vychytal Kodrle. Právě naše hlavní postava si však v 24. minutě také vybrala slabší chvilku, od mantinelu na něj vyzrála Denisa Ježková – 0:4. A když za další minutu dorážela opět nepokrytá Landová, bylo jasné, že všechny body poputují do Suchentalu (německy Suchdol). V pohodě hrající hosté se do konce utkání prosadili z několika samostatných nájezdů, pohlednými kombinacemi i přesnými střelami. A kdo si nakonec vsadil na 13tku, tak uspěl. Z naší strany stojí v útočném pásmu za zmínku snad jen dvě pološance Milana Kahudy, který však pokaždé ztroskotal na brankáři.

Hodnocení trenérů:
V počátcích obou prvních třetin se nám podařilo obstojně pokrývat hráče soupeře a díky brankaři drželi ještě obstojné skóre. Bohužel jsme ale toho moc nevymysleli dopředu (5 střel je strašně málo), často jsme se zbytečně brzy zbavovali míčků a dobře hrajícímu Suchdolu tak ještě ulehčili práci. Pochvalu určitě zaslouží gólman Kodrle, který chytil, co se dalo.
Nedá se nic dělat, jdeme dál, Řím také nepostavili přes noc!