Kraská liga - 30.3.2019 - HIGHLANDERS PT "B" @ SK SUCHDOL N.L. "A" - 2:9 (0:2 1:5 1:2)

01.04.2019 10:23

2018-2019 2. N(H)L; 15. kolo; 30. 3. 2019
Hřiště: HIGHLANDERS ARÉNA, PT; diváků: 20 
branka Horalů: 24. Josef REINDL (Pavel Bušek, Jan Turek); 43. Jan TUREK (Martin Dojčar, Josef Reindl) PP
hosté: 7. Hadač (Smutný) PP; 10. Bárta (Tácha); 18. Sládek (Kohút); 19. Tácha (Braun, V. Dlugoš); 22. V. Dlugoš (Tácha); 22. Braun (V. Dlugoš, Laurinc); 24. Tácha (V. Dlugoš, Laurinc); 31. Laurinc (Braun) SH; 38. Hadač (Smutný) SH
střely na branku: 12-47
vyloučení Horalů: Dojčar, Klíma, Reindl x 2 minuty
přesilovky: 3-2 využití: 1-1 oslabení: 0-2!!!
rozhodčí: Prchlík - Novák (úplně v klidu 

Sestava Horalů "B":
Študlar (38/47), Dudla;
Bušek  - Kott; Reindl - Turek - Klíma
Dojčar "C" - Nachlinger/V. Mráz; Trojan - Valenta - Kadlec
Sedláček - Uhlíř - Keresteš

Komentář k utkání:
Základní část a celé nepovedené jaro uzavřelo dnes prachatické "Béčko", které v souboji s lídrem soutěže utržilo další debakl.
V úplném úvodu ještě bylo schopno zamknout Suchdol v útočné třetině, pak už jsem sledovalo narůstající skóre. V 7. minutě překonal gólmana skrytou střelou při přesilovce Viktor Hadač - 0:1. V 10. minutě si na nádherný Táchův pas od zadního mantinelu seběhl na kruhy Jan Bárta a nedal "veteránu" Študlarovi šanci - 0:2.
Začátek prostřední části byl naprosto hororový, neboť ve 22. minutě už na tabuli svítilo hrozivých 0:6, po střele, dorážce, palbě z kruhů a nájezdu v pořadí střelců Sládek, Tácha, Václav Dlugoš a Braun. Ve 24. minutě zaznamenal čestný úspěch z dálky Josef Reindl, aby ještě v téže minutě vrátil pohodlný náskok hostům Tácha - 1:7. Ten pak dostal nepříjemný úder míčkem do nosu od Buška, který se snažil vyhodit. Přejeme brzké zotavení, naše "Áčko" Tě potřebuje Táchyč!!!  Závěr prostřední periody patřil Kouzelníku Žitovi, alias domácímu gólmanu Študlarovi, který předvedl několik ekvilibristických zákroků, které nezapomenul okomentovat svým klasickým: "VARLAMOV!"  
Humor ho neopustil ani z kraje poslední (naštěstí) patnáctiminutovky, když jej z opakované dorážky ve vlastním oslabení překonal Jakub Laurinc - 1:8! Z naší strany stojí za zmínku jen dělovka Kadlece, kterou hostující brankář Halíř lapil ukázkovým semaforem a náš druhý gól, kterým trojice Reindl - Dojčar a zakončující Jan Turek využila přesilovku. Hosty to však nemrzelo, protože ti 5 minut předtím znovu využili své oslabení a vyhráli opravdu a po právu 9:2!        

Původní náhradník a specialista na Suchdol (poslední soutěžní zápas chytal v loňském play off 29. 4. 2018!!!, kdy se tentokrát v městě nad Lužnicí podělil o příděl 0-13) Pavel Študlar:
"Jelikož si dnešní jednička Radim Dudla omylem přeřídil hodinky již v pátek a nedorazil včas na sraz, dostal jsem se překvapivě do brány (původně jsem chtěl na střídačce chytat bronz, místo toho jsem to schytal ostře nabitou suchdolskou "devítkou" . Pokyn od trenéra Pavla Valenty zněl jasně: "Muž s koženou brašnou nesmí projít = musíš to udržet pod DESET!" Myslím, že plán jsem stejně jako vojín Jasánek splnil na 110%. Na to, že jsem v podstatě rok nestál v bráně, to nebylo špatné a myslím, že i dvojice Lábus - Čtvrtníček by některé mé zákroky okomentovala slovy: "Ty kráso, si říkám ve čtyřiatřiceti letech ty skluzy!"  A navíc takové kolotoče jako předváděl Suchdol, neměli v Pripjati (město nedaleko Černobylu, pozn. redakce). Takže, zápas jsem si užil, něco jsem chytil, úkol jsem splnil a tak je to správné, tak to má byť !!

Na obrázku může být: 2 lidé, smějící se lidé, sportující lidé a text