Kraj.liga - HIGHLANDERS PT "C" @ SK SUCHDOL N. L. "B" - 7:4 (3:0 1:1 3:3)

05.11.2018 09:59

2018-2019 K(H)L; 8. kolo; 3. 11. 2018
Hřiště: HIGHLANDERS ARÉNA, PT; diváků: 14

branky Horalů: 4. Jaromír MARKYTÁN (Jan TUREK) PP; 5. Ondřej VESELÝ (Petr KAFKA); 11. Jan TUREK (Jiří HORÁK, Lukáš PAULE); 16. Jaromír MARKYTÁN (Jan TUREK); 37. Petr VALENTA (Jan TUREK); 38. Jan TUREK (Jaromír MARKYTÁN, Přemysl PŮBAL); 44. Lukáš PAULE (Jan TUREK, Jaromír MARKYTÁN)
hosté: 18. Tomášek (Sládek) PP; 39. Smutný (Tomášek, Sládek); 42. Hrnčíř (Smutný); 43. Smutný (Císař, Kanděra)
střely na branku: 42-21
vyloučení Horalů: Kafka, Petr Valenta, Veselý x 2 minuty
přesilovky: 3-3 využití: 1-1
rozhodčí: Honzík - Veleba

Sestava Horalů "C":
Dudla (17/21), M. Turek;
Horák - Půbal; Markytán - Turek - Lukáš Paule
Stöhr - Eichner/Bílý; Keresteš - Veselý "C" - Kafka
Petr Valenta - Höschl

Komentář k utkání:
Po čtyřech prohrách v řadě přivítalo prachatické Céčko záloha Suchdola nad Lužnicí. Díky volnu našeho prvoligového Áčka jsme mohli využít dvojice Markytán - Turek, která v zásadě rozhodla zápas a zajistila nám teprve druhý plný bodový zisk v letošní sezóně!
Hned v úvodu utkání se dostal ke dvěma střeleckým pokusům hráč extraligového Kert Parku Praha Jaromír Markytán. Jeho první pokus podle všeho skončil v síti (nadskočení lahve položené na horní síťce budiž důkazem), čehož si všimli všichni až na rozhodčí = skóre se neměnilo. Příležitostný reprezentant si tak spravil chuť v čase 3:59 a tentokrát trefil při přesilovce opět neomylně horní kouty branky - 1:0. Uběhlo přesně 14 vteřin, mladistvý kapitán Ondřej Veselý dostal namazáno na kruhy od Petra Kafky, otočil tygří hlavou a zvýšil na 2:0. Třetinu snů pak zakončil Jan Turek, jenž za záda brankáře Švejnohy poslal ze vzduchu odražený míček!
Po 11 sekundách prostřední třetiny zvýšil další dělovkou agilní (jako že hodně aktivní, pozn. redakce pro střelce) Jaromír Markytán na 4:0. Za necelé 3 minuty však využil svou přesilovku i soupeř a Jan Tomášek poslal z otočky míček mezi betony dezorientovaného Dudly - 4:1.
V rozmezí 37. a 38. minuty pak se štěstím skóroval "všudybud všudybyl" před brankou Petr Valenta a asi nejkrásnější akcí zápasu Jan Turek, který si při signalizované výhodě na zadní tyči naběhl na úžasný pas od Markytána a zametl do prázdné - 6:1. Pak však přišel náš pověstný "blikanec, blackout, lobotomix" nebo jak to nazvat a Suchdolští díky své neutuchající víře ve vyrovnání během 4 minut snížili dvěma brankami Tomáše Smutného a jedné Pavla Hrnčíře na 4:6 z jejich pohledu. Případnou zápletku naštěstí odmítl Lukáš Paule, který neodmítl parádní přihrávku Turka a osamocený doklepl těsně předtím než se Liboš Švejnoha stačil přesunout - 7:4.  


Externí trenér Pavel Študlar viděl utkání takto:
" Utkání rozhodla dvojice mimozemšťanů (tak je nazval Petr Kafka, pozn. redakce), ne kvůli vzhledu, ale díky tomu, že jejich zrychlení, nahrávky i přesnost střelby byly naprosto někde jinde oproti ostatním účastníkům tohoto zápasu. Díky těmto dvěma elementům se zvedl výkon i nálada celého týmu a všichni bez výjimky přispěly k důležité výhře! Pochvalu však zaslouží i Suchdolští, kteří to nezabalili, bojovali celý zápas a které nad vodou držel parádními zákroky zasloužilý mistr brankářského řemesla Liboš Švejnoha, jehož výkon okomentoval i Jaromír Markytán slovy "No, párkrát mě slušně vychytal!" 