Kometa udeřila v poslední minutě zápasu!

01.10.2019 20:13

Zdroj: https://www.hokejbal.cz/


HBC Prachatice vs. SK Kometa Polička 3:4 (1:1,1:1,1:2)
Branky a nahrávky: 10. Zavřel (Valek), 26. Laurinc (Malecha), 41. Zavřel (Jiroušek, Švácha) - 14. Bečka (Štefka F., Hejtmánek J.), 23. Tobiáš O. (Augustin), 34. Augustin (Tobiáš O.) 45. Tobiáš J. (Štefka F., Tobiáš O.).

Prachatice čekal po týdenní pauze druhý zápas sezóny. Na jejich hřiště se přijel porvat o body východočeský celek Komety, který v Prachaticích zatím vždy vyhrál. Na začátku utkání hráli hosté s velkou pohodou a snažili se aktivně napadat svého soupeře, což Horalům dělalo menší problémy. Hráči Poličky si vytvářeli dobré střelecké pokusy, které vždy zastavil brankář Čapek. Postupem první třetiny se dostávali do tlaku domácí, kteří ale nemohli najít recept na dobře chytajícího Šupíka. Kometě se po dobrém startu rozpadla její hra, čehož se podařilo využít Zavřelovi. Prachatický hráč ze situace 3 na 2 zvolil střelu, na kterou brankář Poličky nedosáhl. Z Horalů spadla menší nervozita, ale po vstřeleném gólu přišel faul domácího Květoně, jenž neuhlídal svoji hůl a trefil s ní poličského Nespěcha. Krev v obličeji poličského obránce znamenala přesilovou hru pro Kometu, jež trvala 4 minuty.

V prvních dvou minutách se Polička nemohla dostat přes dobře bránící blok domácích, ale v čase 13:28 se jim přesilovku podařilo proměnit. Nahození Filipa Štefky před brankou Čapka tečoval junior Bečka a tím srovnal stav zápasu. Druhá třetina začala velkým tlakem domácích, jenž Kometu zamkli v jejich obranné třetině téměř na dvě minuty, hostující defenziva, ale naštěstí pro ně vše zvládla. Prachatický Malecha dokonce běžel skoro sám na prázdnou branku, ale poličský obránce mu do střely vložil hůl, což mu zabránilo trefit Šupíkovu "klec". Do 22. minuty se dařilo domácím Poličku přečíslovat a z rychlých protiútoků si tvořit slibné šance, ty ale nepřetavili v gól. Chvilku poté přišel pro Horaly šok. První větší tlak Komety v druhé části ihned skončil gólem. Osamocený Ondřej Tobiáš si počkal u levého mantinelu zcela osamocený a tvrdou střelou vymetl levý vingl prachatické branky.

Zanedlouho dostaly domácí Prachatice přesilovou hru, kterou Kometa ubránila bravurně. Po nevyužité přesilovce domácích přišel vzájemný trest a hra probíhala ve čtyřech na obou stranách. Jeden z poličských hráčů se po dobrém napadání dostal z pravé strany ke střele, balónek zastavila tyč. Skoro na konci druhé patnáctiminutovky ve hře 4 na 4 se hokejbalisté Prachatic dočkali vyrovnání. Po vhazování v obranném pásmu Poličky si jeden z útočníků hostí nepohlídal domácího Laurince, který z mezikruží se štěstím propasíroval balónek za Šupíkova záda. Do konce druhé třetiny měla Polička ještě možnost dostat se do vedení, ale "Komeťáci" si vylámali zuby na dobře chytajícím Čapkovi.

Vstup do poslední části zápasu lépe zachytili hosté, kteří již ve 34. minutě šli do vedení. Ondřej Tobiáš si po rotaci v rohu počkal a našel Augustina osamoceného před brankou, jenž dostal balónek do prachatické branky bombou k tyči. Oba týmy v půlce poslední třetiny dostaly přesilové hry, ale ani jeden z nich gól nedal. Ve 41. minutě bylo opět vyrovnáno. Zavřel si u mantinelu prohodil poličského beka a poté vyzrál i na Šupíka. Vypadalo to, že se bude prodlužovat, ale vše bylo jinak. Oba trenéři využili oddechový čas a v důležitém okamžiku přišel zbytečný faul od prachatického Jirouška. Přesilovka Komety se již blížila ke konci, ale ve správný čas a na správném místě se objevil Jiří Tobiáš. Filip Štefka dokázal najít svého spoluhráče křižnou nahrávkou přes celé hřiště a Tobiáš to měl už jednoduché. Kometa potřebovala minutu vydržet. Prachatice se vytvořily v poslední minutě ještě dvě šance, ale Šupík obě zastavil. Kometa si tak drží na jihočeském hřišti v Prachaticích fazónu tří výher ze tří zápasů!

Ohlasy trenérů:


Vít Čapek (hlavní trenér HBC Prachatice):
"Měli jsme špatný vstup do utkání, dělal nám velký problém důraz hostí a tím pádem nám vázla rozehrávka. Ve druhé třetině jsme zlepšili pohyb, ale stále to nebylo ono. Hosté, jak mohli, tak hrozili z každého protiútoku a vytvářeli si více gólových příležitostí než my. Na začátku poslední třetiny po hrubé chybě jsme opět inkasovali, když se nám podařilo pracně vyrovnat přišlo na konci zápasu vyloučení a zkušení hosté využili naší naivity a převrátili vítězství na svoji stranu. Je to náš druhý zápas a je vidět, že máme na čem pracovat."

Pavel Štefka (hlavní trenér SK Kometa Polička: "Lepili jsme sestavu, jak se dalo, takže tři body jsou zlaté. Domácí měli víc šancí a hlavně ve druhé třetině nás zatlačili do defenzivy. Všichni hráči předvedli bojovný výkon, a i když se nám v některých momentech příliš nedařilo, tak kromě prvního gólu jsme nedovolili soupeři jít do vedení. Domácí museli dvakrát dotahovat, a to bylo spolu s výborným výkonem Michala Šupíka v brance klíčové pro zvládnutí zápasu. Na samém konci utkání jsme navíc dali gól za tři body a na domácí nezbylo nic. I když je potřeba přiznat, že by si nějaký bod také zasloužili."