KL - HBC "MONTREAL" FALCON Č.B. @ HIGHLANDERS PT "C" - 7:4 (3:1 1:0 3:3)

13.10.2018 19:54

2018-2019 K(H)L; 5. kolo; 13. 10. 2018
Hřiště: PEDAGOG, Č. BUDĚJOVICE; diváků: 10

branky Horalů: 4. Jiří HORÁK (Lukáš PAULE); 32. Petr MRÁZ (Lukáš PAULE, Pavel ŠTUDLAR); 35. Vít MATOUŠEK (Petr KAFKA); 39. Pavel ŠTUDLAR (Petr MRÁZ)
domácí: 2. Suchý (Janeček); 5. Krotký (Vejvoda, Voráček); 11. Krotký (Vejvoda) PP; 18. Janeček Fidler); 33. Čížek (Fidler); 40. Čížek (Krotký); 45. Čížek PP (i když vlastně signalizované při oslabení 3 na 5 = gól ve dvojnásobném oslabení!)
střely na branku: 33-24
vyloučení Horalů: Půbal, Horák, Kafka x 2 minuty
přesilovky: 3-1 (ale dvojnásobná) využití: 2-0
rozhodčí: Zachoval (i díky přístupu obou týmů fantazie)

Sestava Horalů "C":
Dudla (26/33);
Horák - Půbal; Študlar "C" - Lukáš Paule - P. Mráz
Eichner - Stöhr; Matoušek - Leffler - Matoušek

Komentář k utkání:
Při ranní cestě na zápas to vypadalo asi takto: Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet a možná ještě dál, démonicky vypadajícím sluncem a měsícem, ke kterým již v mlžném oparu chybělo jen zlověstné vlkodlačí vytí Přémy Půbala (kdo ho někdy viděl do půl těla, pochopí), leží hřiště na Pedagogu v "Budějcích". Z původní jedenáctky hráčů do pole se v 6.22 omluvil Tomáš Keresteš (cituji: "Bliju!") a v 9.27 David Šmídmajer (cituji: "Omlouvám se, vypnul jsem budík, ale zapomněl vstát. Fakt sorry."). Takže abychom naplnili alespoň dvě pětice, musel do pole i "náhradní gólman" Pavel Študlar. Utkání s Falconem, který nastoupil v nádherných dresech alá Montrel Canadiens, pak bylo ve znamení ještě jednoho obermegavelkého návratu - na hokejbalová kolbiště se vrátil jeden ze zakladatelů prachatického hokejbalu Jiří Leffler! Ale dost bylo omáčky a romantiky, teď už k zápasu!
V 11. minutě jsme již "tekli" 1-3. Falcon, s několika exbetonáři, resp. exstary v sestavě, potrestal naší nedůslednost v předbrankovém prostoru. Nejprve zůstal na konci 2. minuty osamocený Vlastimil Suchý, v 5. se k zakončení přes našeho beka prodral Martin Krotký a stejný hráč pak využil krásnou křížnou přihrávku od Pavla Vejvody a střelou do prázdné využil přesilovku při vyloučení Půbala ("nenápadně" si sbíral zlomenou hůl, čehož si pozorný rozhodčí Zachoval všimnul :-) Z naší strany vyrovnával na 1-1 jeden z přátel zeleného údolí hajný Horyna (Jiří Horák, pozn. redakce), který svou "flintou" přeloboval oranžovou kuli přes polovinu hřiště až za Rybníčkův beton.
Od 2. třetiny skočil do hry již výše zmiňovaný "Kamenskiy" (jméno na hráčském dresu P. Študlara, pozn. redakce) a naše hra se hlavně díky možnosti pravidelného střídání a odpočinku všech hráčů zvedla. Sice jsme opět brzy inkasovali, když dostal Petr Janeček "namazáno" na kruhy a nedal Dudlovi šanci, ale jinak jsme si vypracovali dostatek brankových příležitostí. Bohužel ani Vít Matoušek, ani Lukáš Paule, neměli před odkrytou brankou ve správný moment hůl na zemi a tak trestuhodně pohrdli snížením skóre.
Třetí třetina pak připomínala all-star game někde na rybníku a divákům se musela líbit. Již ve 32. minutě procedil svou dělovkou (tu pilně pod dohledem trenéra piluje na tréninku) z modré Petr "Gernát" Mráz Rybníčkovy betony a bylo to již "jen" 2:4. Za další 3 minuty pak únik dva na nikoho zužitkovala dvojice Kafka - a nadvakrát dorážející Vít Matoušek - 3:4. Náhlá blízkost srovnání nás však "vybláznila" a náš "hurá hokejbal" ztrestal Ladislav Čížek přesnou střelou do šibenice- 5:3. V čase 34:24 se pak v předbrankovém prostoru zorientoval Pavel Študlar, z otočky poslal míček na branku a oranžový nesmysl si nakonec mezi betony brankáře našel cestu za čáru - v ten moment vypukla nefalšovaná dětská radost a našeho dnešního kapitána jsme mohli nahánět až v Čejkovicích! Za necelou minutu (39:16) však na tabuli opět svítilo dvoubrankové vedené domácích. Za po "Haškovsku" padajícího Linuxe Jarmarka (Radim Dudla, pozn. redakce) si pro druhou trefu došel Ladislav Čížek). Necelé dvě minuty před koncem jsme pak dostali luxusní možnost dvojnásobné přesilovky. "Využít" ji však dokázala domácí trojice a ve stylu "Patera ho zastavil a můžeme jít dopředu ve třech. Čížek, Ladislav Čížek, góóól!" uzavřela skóre tohoto klání - 7:4.    

Hrající náhradní gólman, jeden z trenérů a dnešní kapitán Pavel Študlar řekl:
" Vypadalo to na "řachanec", ale od druhé třetiny jsme se neskutečně zvedli a ve třetí společně s domácím Falconem ukázali divákům parádní podívanou. I když to nakonec nedopadlo, tak pro tyhle zápasy se hokejbal hraje - kdy se vám poštěstí zahrát si proti Montrealu! Na to, že jsem v  poli nehrál skoro 10 let, se mi skoro povedl hattrick Gordieho Howa - dal jsem gól, připsali mi nahrávku, sice jsem se nepopral, ale nechráněnou zadní stranou stehen jsem zblokoval střelu - jelito tam budu mít ještě tejden :-) !"