Kam se hrabou sportovní novináři a komentátoři

30.10.2017 14:16

2017-2018 2.LIGA; 8. kolo; 28. 10. 2017
Hřiště: HBC ZLIV ; diváků: 13(433)
HBC ZLIV "A" @ HIGHLANDERS PT "B" - 4:2 (0:1 2:0 2:1)
branky Horalů: 13'55 Klíma (Štěpánek), 40'44 Sitter (Bárta)
střely na branku: 31:28 rozhodčí: Mikl - Veleba (v pořádku)
Sestava: Pixa (27/31); Hudeck - Waldmann ; Bárta - Štěpánek - Sitter "C"
Zimandl - Matoušek; Klíma - Mráz - Čertík ¨
Trenér: zkouška nového modelu s pracovním názvem "večer ve sportovně relaxačním centru Družba" ... tzn. trenér je každý, hlavní trenér je ten co nejvíc křičí .....

UTKÁNÍ SVÝM SVEŘEPÝM ZPŮSOBEM OPĚT OKOMENTOVAL HANS (VI)WALDINSSEN

Před zápasem musel Študli (celým jménem: Pavel Semjon Chabibulin Varlamov Študlar VII.) vyřešit problém velkého počtu omluvenek od jindy stabilních článku prachatické zálohy konkrétně: Václav Mráz - za opakované prohřešky proti školnímu řádu, musel zůstat tisíc let po škole ...; Fanda Kott - něco ho kouslo asi, takže dnes znova jako Fanoušek u televizního přijímače...;�David Trojan - David si po středeční porážce pražské Sparty zalezl pod gauč a již třetí den křičí "proč?"...; Honza Kubička - ještě se nevrátil z jeho každoroční poutě do Mekky ...; M. Eichner a Xi Xao - stále leží na JIP pardubické nemocnice ... David s Martinem se zúčastnili v převleku koně letošního 127. ročníku Velké Pardubické. Přecenili však své síly... Martin se kriticky přidusil na malém vodním příkopu a David si ošklivě narazil čelo, při pokusu o zdolání Velkého Taxisova příkopu...; Honza Holub - stále kolaboruje s natrženou prdelí...; Pepa Bílý - Pepa usoudil, že v takovém počasí, by ani Staffbulla nevyhnal a naordinoval si dle jeho slov "pyžámkový den" ...; Naštěstí se lodivodovi Pavlovi podařilo doplnit tým tak, abychom mohli k zápasu nastoupit alespoň ve dvou kompletních pětkách. Čtveřice mladých pušek ( konkrétně Martin Čertík, Tonda Hudeček, Jirka Štěpánek a David Zimandl) učarovala Pavla úterním učinkování ve sportovně-vědomostní hře Bludiště. Tonda pro jeho abnormální sílu, když zlatého bludišťáka roztrhal na 13 kousků a po neomylné střelbě získal místo 5ti bodů rovných 13. David Zimandl věděl přesný počet obyvatel obce Psojedy. Jirka Štěpánek okouzlil svou stále dobrou náladou a Martin Čertík si v živém přenosu České televize 4x olízl loket (zkus to i ty!). Natrženýho Honzu Holuba nahradil Pavel tím nejlepším, čím mezi třemi tyčemi prachatický hokejbal disponuje (Tomáš Pixa). Dle původního plánu měla s prachatickou rezervou odjet ještě mašina na góly, vedoucí muž kanadského bodování a milovník čerstvých švestek a meruňkové marmelády Jarda Markytán. Jarda byl však v sobotu ráno nakažen zákeřnou chorobou "vypil jsem toho včera tolik, že by to zdravý pes nepřeplaval" a musel tak svou účast odřeknout.
U hokejbalového svatostánku ve Zlivi se tedy sešla jedenáctka prachatických statečných. Již úvodní rozcvička měla napovědět, že střelecká potence je opět na úrovni mrazu. Nejkratší sirku si vytáhl David Zimandl a šel tedy do louky za hřiště sbírat míčky, které z holí prachatických střelmistrů neomylně trefovali přilehlá luka. Před úvodním vhazováním byl tak rozcvičený pouze David, jelikož toho na louce za hřištěm naběhal více, než Milan Baroš za poločas v dobách své největší slávy. Od úvodního vhazování hráli zejména domácí hokejbalisté velice bojovný hokejbal, který nepostrádal pár ostřejších zákroků a to i na prachatického brankáře. Po jedné takové skrumáži v prachatickém brankovišti přikryl Tomáš Pixa oranžový nesmysl, ale jednomu z domácích hráčů to zřejmě přišlo nedůležité a pravděpodobně se rozhodl prachatickému brankářovi useknout ruku a dostat tak míček za čáru za každou cenu. Tlak domácích hokejbalistů zmrazil v čase 13'55 Miroslav Klíma, který po nádherné individuální akci a následné přihrávce Jirky Štěpánka vymetl nekompromisně "víko" branky domácích (Míro bylo to víko ! Všechno co jde do horní poloviny brány, je v bečku víko!). V závěru první třetiny ještě zalehl nejurostlejší hráč domácích opět golmana hostů, který se po tomto střetu dlouho zvedal ze země a jeho obtisk je pravděpodobně již navždy vtlačen do zlivského asfaltu (střídačka hostů tento střet okomentovala slovy "Tomáš je frajer, na mě spadnout automat na kafe, tak se asi nezvednu"). Po prvním dějství 1:0 pro Prachatice.
Do druhého dějství Prachatičtí nevstoupili nejlépe a Zliv opět měla více ze hry, za děravou prachatickou obranou však stála pevná zeď s nápisem Pixa. Domácí hráči dokázali dostat míček do prachatické branky až v čase 18:46, kdy pro domácí šťastným odrazem vyletěl míček cca 8,36 m do vzduchu a zapadl za záda Tomáše Pixy. Hned po minutě se domácí dokázali prosadit podruhé, když se jednomu z prachatických hráčů nepodařilo vyvézt míček z obranného pásma a dva hráči domácího celku zůstali zcela osamoceni před bezmocným Pixou. ( u tohoto gólu autor článku dlouho přemýšlel, jestli může napsat kdo se tam tak vydojil, ale nakonec se rozhodl, že bude lepší být zticha, protože do kapitána by se šťourat nemělo). Po druhém dějství 2:1 pro domácí. Do třetí třetiny vlétli oba týmy s chutí a odhodláním urvat vítězství na svou stranu, někteří to však se svým snažením brali až příliš vážně, načež byla jejich snaha odměněna dvouminutovým trestem. Hodně vylučování, skvělé zákroky Pixy, dva slepené góly Zlivi, pocuchané nervy některých hráčů na obou stranách, tak bychom mohli ve zkratce popsat třetí dějství. Stav 4:1 pro domácí ještě zkorigoval svým gólem kapitán hostů Jiří Sitter. 4:2 . Na více se již ani jeden z celků nezmohl a domácí Zliv si tak nechává všechny 3 body doma. Nejlepší hráčem Prachatic dnes jednoznačně Tomáš Pixa, bez kterého bychom odjížděli s nadílkou, za kterou by se nejeden Ježíšek nemusel stydět.