Horalové v reprezentaci.

03.02.2017 21:27

Reprezentační šestnáctka se na začátku února opět řítí do Mostu!

Datum: 14. 01. 2017
Autor: Filip Červinka     

Juniorský výběr reprezentace do 16 let se k dalšímu soustředění sejde opět v kryté hokejbalové hale na severu Čech. Most bude hostit camp talentovaných hokejbalistů pod vedením velezkušeného kouče Jiřího Christa s Pavle Štefkou. "První únorový víkend bude v Mostě patřit nově se tvořící U16. Ve dnech 4. a 5. února se sejde další část vybraných hráčů, aby se předvedli na dalším kempu," praví na úvod lodivod šestnáctky Jiří Christ.

Realizační tým reprezentační družiny hráčů do 16 let zařadil na další soustředění, jenž se uskuteční v Mostu, pár nových jmen. "Do nominace byli zařazeni někteří, kteří už prošli prvním soustředěním a další, které jsme ještě neměli možnost vidět v akci," prozrazuje hlavní kouč reprezentace do 16 let Jiří Christ. "Tentokrát jsme hodně zvažovali koho pozvat, protože se nám z prvního kempu omluvila celá řada hráčů, hlavně z důvodu nemoci, nebo zranění," přiznává Chirst.
Pozvánky jednotlivým hráčům narazily v rámci prvního campu na několik překážek, jak to bylo v případě druhého campu? "Některé kluby k vyřizování pozvánek nepřistupovaly příliš aktivně. Proto byla nominace zaslána všem do klubů s čtyřtýdenním předstihem," upozorňuje lodivod šestnáctky. "Chtěli bychom poprosit kluby o předání hráčům co nejdříve a taky hráče, respektive jejich rodiče o co nejvčasnější potvrzení účasti," vysílá prosbu Jiří Christ.
Mnoho času na výběr kvalitního výběru nemáme

Na každé soustředění se realizační tým jakéhokoliv nejen mládežnického výběru musí pilně připravovat a výjimkou nejsou ani trenéři reprezentační šestnáctky. "Určitě chápete, že organizace soustředění stojí realizační tým hodně času a energie," dodává Christ. "Jsme věková kategorie, která má před sebou další vývoj směrem k reprezentacím a musíme k tomu takto přistupovat," vysvětluje Jiří Christ.
Nový reprezentační cyklus mládežnických kategorií je stále teprve na svém začátku, ale selekce jednotlivých adeptů pro obléknutí národního dresu je v plném proudu. "Na nadcházejícím kempu budeme především sledovat hráče, kteří se zúčastní poprvé," prozrazuje své plány Jiří Christ. "Nezbývá nám mnoho času na to, aby se výběr provedl kvalitně a poctivě, což si všichni přejeme," zdůrazňuje zkušený kouč.
Chceme, aby hráči byli v dobrém fyzickém i psychickém stavu

První soustředění reprezentace do 16 let se setkalo s výtečným nasazením jednotlivých hráčů a realizační tým doufá, že i na druhý camp přijedou všichni dobře připraveni. "Když se vrátíme k prvnímu kempu, tak se dá říci, že jsme byli mile překvapeni úrovni, na jaké jednotliví hráči jsou. Bylo vidět, že v klubech se pracuje s mládeží dobře a že bude možno U16 na něčem stavět," má radost Jiří Christ.

Každý hokejbalista, jenž se chce probojovat na mistrovství světa a reprezentovat svoji zemi v tom nejlepším světle, musí na sobě neustále pracovat jak v klubu, tak individuálně. "Chtěli bychom vybrané hráče požádat, aby k nominaci přistupovali maximálně vážně, aby se v klubech i sami připravovali a aby byli všichni v dobrém zdravotním, fyzickém a psychickém stavu," vypočítává důležité aspekty každého reprezentanta Jiří Christ.

Nominace reprezentace U16 na camp v Mostě 4. - 5. února 2017:

Brankáři: Günther Jakub (SK Kelti 2008), Malotín Matěj (TJ Snack Dobřany), Šídlo Vladimír (HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice), Baše Filip (HBC Hradec Králové 1988).

Hráči: Novák Ondřej, Lipták Michal (oba HbK Karviná), Čejka Jan, Vaniš Daniel, Sedláček Otokar, Fic Tomáš, Srp David, Mašek Pavel (všichni HBC Hostivař), Krbec Marek, Patera Antonín, Tušl David (všichni SK Kelti 2008), Svoboda Jaroslav (TJ Tatran Třemošná), Toman Dominik (HbK Bulldogs Brno), Libovický Ondřej (HBC Nové Strašecí), Kopet Marek (HC Buldoci Stříbro), Macháček Michal, Vacek Samuel, Šimek Radim, Kalousek Stanislav (všichni SK Hokejbal Letohrad), Školoudík Václav, Kopřiva Vojtěch (oba HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice), Štěpánek Jiří, Mašek Matyáš Xaver (oba HBC Prachatice), Skorčík Jan, Jágr Vojtěch (oba HC Kert Park Praha), Matoušek Jan (TJ Snack Dobřany), Škurla Jan (Elba DDM Ústí nad Labem), Muller David (HBC Tygři Mladá Boleslav), Novák Filip, Dlouhý Nikolas (oba HBC Hradec Králové 1988), Hyksa Marek (TJ Lokomotiva Česká Třebová), Kratochvíl Josef (TJ Blatná Datels), Brázdil Jan (HBC Malenovice).