Horalové stále drží v 1.lize na domácím plastu neporazitelnost,

16.10.2017 19:27

HBC Highlanders Prachatice - SHC Opava 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Nedělní prosluněné odpoledne bylo opět v Prachaticích ve znamení hokejbalu. Do hokejbalové arény pod Libínem zavítali hokejbalisté až z daleké Opavy. Hosté rozhodně nejeli do šumavského podhůří na výlet, o čemž vypovídala i nabytá soupiska hostí, čítající rovných 18 jmen. Horalové chtěli udržet domácí neporazitelnost i proti takto silnému soupeři, navíc v přímém souboji o čtvrtou příčku, takže o zápletku nebylo nouze.

Úvod zápasu patřil hostím, kteří roztočili v obranném pásmu Horalů opavský kolotoč, ale bez vážnější šance a bez gólového úspěchu. Postupně se začali osmělovat i domácí, a nakonec to byli prachatičtí hokejbalisté, kdo držel otěže utkání. Ani oni však branku nezaznamenali, a tak se šlo do šaten za bezbrankového stavu.

Druhé dějství přineslo opět velmi běhavý hokejbal a boj o každý milimetr plastu. Ale stejně jako v předchozí části se početné publikum branky nedočkalo. Činili se především oba brankáři, kteří bezchybnými výkony přiváděli střelce soupeře k zoufalství. V polovině utkání se situace v domácím brankovišti trochu zkomplikovala, když musel Tomáš Pixa ze zdravotních důvodů přepustit své místo mladičkému Vítu Čapkovi. Ten si s nastalou situací poradil nadmíru zkušeně a navázal na skvělý výkon svého předchůdce.

Ve třetí třetině už byla na obou soupeřích znát únava, a hlavně nervozita z přetrvávajícího bezbrankového stavu, nikdo nechtěl udělat chybu a zůstat bez bodu. Když už všechno spělo k samostatným nájezdům o osudu utkání rozhodlo nedůsledné vyhození Opavy, po němž míček doputoval k Romanu Valkovi, který našel u tyčky nikým nehlídaného Michala Jirouška. Ten uklidil neposedný nesmysl pod beton bezmocného brankáře hostí a zajistil tak Horalům další tři body z domácího hřiště.

Atletický hokejbal se spoustou šancí na obou stranách a šťastným koncem pro prachatické hokejbalisty se musel divákům líbit. Dalším soupeřem opět v domácí aréně budou berounští Kelti, kterým mají Horalové rozhodně co vracet. Budeme se na Vás těšit v sobotu ve 14:00 v aréně U Rybníčku!