Horalové míří na prestižní "Páňa Cup" do Kladna.

22.08.2018 09:05

V Kladně se uskuteční mezinárodní turnaj na počest Martina Panenky!

Datum: 21. 08. 2018
Autor: Filip Červinka (hokejbal.cz)

Nová sezóna 2018/19 je na spadnutí, před jejím startem se však v kladenském hokejbalovém svatostánku uskuteční prestižní turnaj, jenž napíše své první dění. Páňa Cup se odehraje na počest uctění památky Martina Panenky, který před šesti lety prohrál boj s nevyléčitelnou nemocí. Páňa své spoluhráče z kladenského Alpiqu doprovází na každém tréninku a utkání prostřednictvím vzpomínkových sampolepek na přilbách. Domácí střídačce navíc dominuje obrázek jeho dresu! Turnaj za účasti šesti celků včetně českého a slovenského mistra bude probíhat od pátku 24.8. do neděle 26.8.

Kladenský hokejbalový klub si Martina Panenku připomene novým turnajem nesoucím všeříkající název Páňa Cup. Šest našlapaných družin bude rozděleno do dvou tříčlenných skupin. Ve skupině A bude o postup mezi čtyři nejlepší týmy na turnaji bojovat loňský a předloňský mistr české nejvyšší soutěže v podobě Kert Parku, oponentem mu bude domácí Kladno a ústecká Elba. Skupina B uvidí představení nejlepšího celku loňského ročníku slovenské extraligy. Do kladenské Městské hokejbalové arény totiž dorazí Skalica, která se střetne s plzeňskými mečouny a prvoligovými Prachaticemi.
Formát Páňa Cupu bude pro týmy náročný, avšak umožní tu nejlepší možnou prověrku před startem nadcházející sezóny. Oproti ostatním přípravným turnajům se totiž bude hrát na plný čas 3x15 minut. Každý celek kladenského turnaje tak odehraje během víkendu čtyři nelehká střetnutí. Jak to je možné? Poražené týmy ze semifinálových bitev se totiž nebudou těšit z okamžitého souboje o bronzové medaile, ale poputují do zápasu proti posledním celkům ze skupin. Vznikne tak tabulka týmů na 3. - 6. místě, do níž se započítávají body získané v základních skupinách!

Páňa Cup bude svědkem několika atraktivních novinek

Turnaj bude obsahovat hned několik atraktivních novinek včetně pětiminutového prodloužení 3 na 3 v případě remízy, v nadcházejícím ročníku CROSSDOCK Extraligy se v případě remízy sice bude hrát 4 na 4, avšak změnu pro web kladenskelisty.cz vysvětlil Milan Maršner z vedení kladenského Alpiqu: "Chceme na turnaji ubrat ještě po jednom hráči, aby bylo prodloužení co nejzajímavější. Uvidíme, co to přinese." V novém ročníku 2018/19 přijde další změna v pravidlech. Hráč týmu, který vyhodí míček ze svého obraného pásma přes mantinel, bude pykat za katrem dvě minuty a při zakázaném uvolnění nemohou hráči vyhozeného míčku přes všechny čáry střídat. I tyto novinky uvidí Páňa Cup.
Záštitu nad turnajem převzala tuchlovická Cukrárna Panenka, podnik rodičů Martina Panenky. "Panu Panenkovi bude patřit úvodní slovo turnaje. Věřím, že se v něm povede všem týmům a kladenský turnaj jim pomůže v co nejlepší přípravě na nový ročník," nechal se pro web kladenskelisty.cz slyšet Milan Maršner.

Složení 1. ročníku Páňa Cupu 2018:

Skupina A:HBC ALPIQ Kladno, HC Kert Park Praha, Elba DDM Ústí nad Labem
Skupina B:HBC Plzeň, HBC Prachatice, HBK Hokejmarket Skalica


Rozpis 1. ročníku Páňa Cupu 2018:

Pátek 24.8.
19:00 HBC ALPIQ Kladno vs. HC Kert Park Praha
Sobota 25.8.
10:00 HBC Plzeň vs. HBC Prachatice
12:00 Elba DDM Ústí nad Labem vs. HC Kert Park Praha
14:00 HBC Prachatice vs. HBK Hokejmarket Skalica
16:00 HBC ALPIQ Kladno vs. Elba DDM Ústí nad Labem
18:00 HBK Hokejmarket Skalica vs. HBC Plzeň
20:00 A3 vs. B3
Neděle 26.8.
09:00 Semifinále 1 (A1 vs. B2)
11:00 Semifinále 2 (B1 vs. A2)
13:00 Poražení SF1 vs. A3/B3
15:00 Poražený SF2 vs. A3/B3
17:00 Finále