Hokejbalistky HBC Prachatice mají titul

01.07.2021 09:03

Vladimír Klíma
Sportovní redaktor - Deník

O uplynulém víkendu se na zimním stadionu v Čáslavi konal finálový turnaj Ligy žen v hokejbalu. Mladý tým Prachatických Horalek vstupoval do play off nejvyšší ženské soutěže z průběžné druhé pozice.

Prachatické hokejbalistky vybojovaly titul Mistryň České republiky. | Foto: HBC Prachatice/Hokejbal.cz
„V sobotu odehrály Horalky dva zápasy proti Písku s výsledky 7:1 a 2:0 a svou průběžnou druhou příčku tedy udržely i do vyřazovací části soutěže. V neděli se v semifinále utkaly s velmi dobrým týmem Pardubického Svítkova, zápas zvládly na výbornou a bez obdržené branky zvítězily 2:0 a postoupily do finále soutěže,“ komentoval výkony svých svěřenkyň trenér Jaromír Kotlík.

Ve finále Horalky čekal tým plzeňských Litic, který v semifinále porazil v prodloužení favorita celé soutěže Kyjov, tedy tým, který v základní části neztratil ani bod a který velmi toužil po titulu ženské ligy. „Ve velmi napínavém finálovém utkání se nejprve dostal do vedení tým Plzně, ale naše děvčata dvěma brankami stav otočila a vyhrála 2:1. Zaslouženě tak mohla zvednout nad hlavu velký pohár pro vítěze soutěže a přebrat zlaté medaile. Jako bonus za vítězství v soutěži dostaly hokejbalistky Prachatic ještě poukaz na 5000 korun. Hráčky se mezi sebou domluvily, že tento obnos věnují na podporu rodin na Moravě postižených ničivým tornádem. Mladé hráčky tak ukázaly nejen své umění s hokejkou, ale i dobré srdce. Dokázaly také všem, že už nejsou malé holky, ale že s nimi do budoucna musí všichni soupeři počítat,“ doplnil Jaromír Kotlík.

„Poděkování určitě patří trenérům všech kategorií, protože oni všichni mají zásluhu na tomto ohromném úspěchu našeho klubu a města. A protože za náš tým nastupují také hráčky ze Suchdola nad Lužnicí, Jindřichova Hradce a Českých Budějovic, patří samozřejmě poděkování i těmto klubům,“ nezapomněl na dobrou spolupráci mezi jihočeskými kluby Jaromír Kotlík a doplnil: „Doufáme, že tento mimořádný úspěch pomůže Horalům s náborem dalších dívek pro rozšíření hráčské základny. Vyzkoušet trénink si mohou dívky a ženy všech věkových kategorií, tak kdo má chuť, přijďte mezi nás. Veškeré vybavení vám zdarma rádi zapůjčíme.“
Zdroj: https://strakonicky.denik.cz/ostatni_region/hokejbalistky-hbc-prachatice-maji-titul-20210630.html