Hisoricky první zápas Horalů v 1.lize bez bodů.

10.09.2017 09:03

SK Kelti 2008 - HBC Highlanders Prachatice 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

V neděli čekal prachatické hokejbalisty dlouho očekávaný start v první národní lize. Hned na úvod cestovali horalové do Berouna, kde měli změřit síly s týmem SK Kelti 2008. Mezi oběma týmy fungovala dlouhodobě spolupráce, kdy jednotliví hráči vypomáhali druhému týmu, nebo oba celky jezdili společně na turnaje, jako jeden tým. Tentokrát však stáli proti sobě a kamarádství muselo alespoň na těch 45 minut ze hřiště. Bohužel, nadšení z první ligy trochu opadlo už před začátkem zápasu, když se na berounský stadion slezlo pouhých 11 prachatických Horalů, a to je na první ligu opravdu málo.

Naopak, soupiska domácích čítala 16 hráčů do pole.
Přesto Prachatičtí od začátku převzali otěže zápasu a vytvořili si i několik slibných šancí, bohužel bez gólového úspěchu. Byli to však domácí Kelti, kdo se radoval z první branky, když David Volf využil zmatků v obraně hostí a z kruhů propálil bezmocného Víta Čapka v brance Prachatic.

Úvod druhé části patřil jednoznačně Keltům, kteří si vytvořili několik slibných závarů. Pokaždé si však vylámali zuby na skvělém Čapkovi. Poté se začala hra vyrovnávat a taktovku postupně přebrali hostující Horalové. Opět se však zazelenalo na druhé straně, když nabídnutou přesilovou hru využil ve 29. minutě Martin Davídek. Netrvalo to ale ani půl minuty a s odpovědí přišel Václav Korous, který prokličkoval obranou Keltů a nekompromisně zavěsil.

Třetí dějství začalo dlouhou přesilovkou Horalů 5 na 3, se kterou však prachatičtí naložili prachbídně. Naopak, několik sekund po jejím skončení využil chyby v rozehrávce hostí Jiří Dvořák, který po dlouhém sprintu přes celé hřiště se štěstím prostrčil míček za Čapkova záda. Jiskřičku naděje vykřesal ještě 18 sekund před koncem Michal Hnízdil, který od modré propálil vše, co mu stálo v cestě. Další branka už nepadla, takže v prvním zápase sezóny porazili Kelti Horaly 3:2.

I přes nízký počet hráčů předvedli Horalové celkem slušný výkon. Bohužel, dvě neproměněné přesilové hry 5 na 3, řada spálených šancí a chyby v rozehrávce stály prachatické hokejbalisty naději na vítězství. Příští víkend budou mít Horalové napilno, když v sobotu změří síly s kladenským Jungle Fever a v neděli dorazí Tatran Třemošná. Oba zápasy sehrají Horalové v Prachaticích, budeme rádi, když nás přijdete podpořit.