HIGHLANDERS PT "B" @ SK SUCHDOL N. LUŽNICÍ "A" - 0:5 (0:4 0:1 0:0)

08.04.2018 18:40

Foto:  ZDE

2017-2018 2. (LA) LIG; 19. kolo; 7. 4. 2018
Hřiště: SUCHDOL NAD LUŽNICÍ; diváků: 59
HIGHLANDERS PT "B" @ SK SUCHDOL N. LUŽNICÍ "A" - 0:5 (0:4 0:1 0:0)
branky Horalů: bohužel nikdo (ono ani nebylo moc z čeho, měli jsme tak 3 tutovky)
domácí: 5. Bednář (Kubal, Hadač); 10. Kalát (Hadrava) PP; 12. Lakatoš (Schandl, M. Dlugoš), 14. Sládek (Hadrava, V. Dlugoš); 18. Kalát (Lakatoš) 
střely na branku: 15-33
vyloučení Horalů: V. Mráz, Bílý, Hudeck, Kott, Kadlec, Šilhán x 2 minuty
přesilovky: 2-6 využití: 0-1
rozhodčí: Novotný - Soukup
Sestava:
Holub (28/33), Študlar;
V. Mráz "C" - Eichner; Kadlec  - Schmidt  - Štěpánek
Hudeck/Šilhán - Bílý;  Zimandl/Šmídmajer - Kott - Kafka

Trenér a motivátor: VSEVOLOD BOBROV (Licence! Licence!)

Fotografie: Nina No

Komentář:
Po volných Velikonocích se hokejbalový kolotoč roztočil naplno a prachatické Béčko vyrazilo na dlouhý trip do Suchdola nad Lužnicí. A GM (generální manažer) P. Študlar měl, po odškrtnutí 4 hráčů, kteří odcestovali s A týmem do Karviné, co dělat, aby dal dohromady konkurence schopný tým. I přes inkasovaného "bůra" se mu to však podařilo.
Naše vyčkávací taktika slavila úspěch až do 5. minuty. To nastřelovaný míček na zadní hrazení promáchl svým typickým "lomeňákem" (rozuměj skokem hlava nehlava metr z brankoviště) náš gólman Jan Holub, zároveň odhodil hůl, aby měl zřejmě při skoku menší odpor vzduchu a při následném závaru už se nestačil včas zorientovat a vrátit do postoje -  Václav Bednář tak po Kubalově nezištné nahrávce zakončoval do prázdné branky - 1:0.  Vyrovnat mohl záhy dnešní kapitán Václav Mráz, kterého krásným pasem přes šířku útočné třetiny našel Štěpánek, ale navrátilec do branky domácích Jaroslav Stříbrný jeho blafák ukryl ve své lapačce. V 10. minutě se při přesilové hře trefil od modré přesně bombou na zadní tyč Jiří Kalát a bylo to 2:0.  Za další dvě minuty pak předvedl své umění nestárnoucí Martin Lakatoš, když tísněn naším bekem (evidentně ne dost) a v postavení zády k brance trefil plachtící míček a ten zapadl přesně do spodního růžku Holubovy klece - 3:0. Třetinu hrůzy pak zakončil šťastně procpaným míčkem za gólmanova záda Petr Sládek - 4:0. A to jsme ještě mohli být rádi, že se i přes čtyři "fíky" Holoubí opět rozpomněl na Dominika Haška a několika gólům zabránil v nejroztodivnějších akrobatických pozicích a ke všemu bez části své výstroje (v jednom ze závarů přišel o vyrážečku a tak chytal holýma rukama). Za nás mohl korigovat Michal Kadlec, ale svou jedovkou od modré trefil jen košík lapačky.
Po 3 minutách prostřední části pak přišla čistě vyhraná bule Lakatoše na Jiřího Kaláta a ten z mezikruží nedal Holubovi šanci - 5:0. Vhazování nám vůbec dělala problémy a domácí v nich byli excelentní. Z naší strany stojí za zmínku hlavně únik dva na jednoho, do kterého se z nepochopitelného důvodu dostali oba naši obránci (rychlou změnu herního systému z 1 - 2 - 3 na 1 - 3 - 2 pilujeme na tréninku! , Šilhán vybídl ke skórování Václava Mráze, ale ten opět tváří tvář Stříbrnému neuspěl. Druhá třetina také přinesla rozmíšku, kdy při naší přesilovce zůstal volný míček u tyče, následnou melu odnesl přišlápnutím nohy dorostenec Štěpánek, toho se jali bránit naši borci a rozhodčí měli napilno. Nicméně vše nakonec po poradě s režisérem Otokáro Schmidtem (hráčem C týmu Tomášem Schmidtem, poznámka redakce) vyřešili domluvou, nikdo nebyl vyloučen a ani nemusel platit blokovou pokutu.
Třetí část přinesla bombu Petra Kafky, kterou Stříbrný vytáhl lapačkou a fantastický zákrok Holuba, který únik 2 na 0 vyřešil dalším bleskovým tygřím skokem proti střelci a schoval míček pod svá křídla. Resumé zní - domácí zaslouženě zvítězili, ale výsledek není až tak strašný.

Hodnocení trenéra Pavla Študlara:
"Musím poděkovat všem, kteří jeli, vzali auta a nenechali nás v tom. Zejména Schmidťák, Lemieux (Petr Kafka, pozn. redakce), Šilhy, Štěpi i David Zimandl už měli ranní zápas za "C" tým, resp. starší dorost Písku, resp. jako rozhodčí v nohách a přesto jeli na další "výlet". První čtyři minuty luxus na talíři, pak nám to tam bohužel napadalo, ale na to, že jsme na podzim inkasovali téměř od totožné sestavy domácích "čtrnáctku", je pět gólů ještě zlatých. Kdybychom dali některou z našich šancí, taky to možná bylo jiné. Ale nevzdali jsme se, nezhádali, bojovali a byla i sranda a tak je to správné, tak to má být!"