17/18 2.liga-3.kolo HIGHLANDERS PT "B" @ SK PEDAGOG ČB 4:5 ss (1:1 2:0 1:3 - 0:1)

25.09.2017 22:16

Foto: ZDE

Po (ne)příjemném posezení u řízné písecké dvanáctky se béčko Horalů představilo podruhé před domácími fanoušky na plastovce U Rybníčku. Hostující Pedagog, další z top týmů 2. ligy, však určitě nepřijel rybařit, a když, tak chtěl do svých černozelených sítí chytit nějaký ten bod!
V 8. minutě šli také do vedení, když se do úniku dostal Ondřej Bárta a pod lapačkou padajícího Holuba dostal míček za čáru - 0:1. Za tři minuty však asi Pán Bůh podřimoval po sobotním obědě (tj. nebyl doma), protože na modrou dostal nabito sváteční shooter Jan Waldmann a trefil se přesně někam do horních koutů branky - 1:1.
V polovině druhé třetiny jsme šli opět do vedení, kdy, po jasných instrukcích pro spoluhráče, propálil z kruhů Vít Matoušek Dobrovolného po druhé a ještě než se tak stalo, měla střídačka ruce nad hlavou - 2:1. Za další dvě minuty se při přesilové hře prosmýkl kolem mantinelu Turek, naservíroval míček dorostenci Jiřímu Štěpánkovi a ten před prázdnou brankou nezaváhal - 3:1.
Když v 33. minutě udělal svůj "obligátní půlkruh" Jaromír Markytán a propálil vše, co mu stálo v cestě, zdálo se, že je hotovo - 4:1. Pedagog je však tým, který se jen tak nevzdává a bojuje za jakéhokoliv stavu, což se ukázalo i tentokrát. V rozmezí 36. a 38. minuty se dvakrát prosadil Zdeněk Hejl a bylo to pouze o branku - 4:3. Pět minut před koncem pak přišel kontroverzní moment - přesilová hra hostů, David Kotek dostal zpětnou nahrávku do zjevného ofsajdu a z první trefil přesně. Protesty našich hráčů (někteří přestali v moment "přestupku" hrát) byly marné, dvojice rozhodčích i po poradě branku uznala - 4:4.
V nájezdech byl jediným úspěšným exekutorem hned první nájezdník Lukáš Zelenka a Pedagog si, i přes nepříznivý průběh utkání, odváží 2 body!

Hodnocení nepřítomného trenéra:
"Na utkání jsem nebyl přítomen, měl jsem však "zevrubný plán vesnice a popis Doroty Máchalové" (textový onlajn přenos, pozn. redakce). Musel to být náramný zápas, dle slov některých aktérů nejlepší, jaký kdy "B" tým Horalů odehrál. Škoda ztraceného vedení, ale v této lize má každý bod cenu zlata, obzvlášť proti týmu jako je Pedagog! Těší mě hlavně, že jsme dokázali hrát vyrovnanou partii, nájezdy to už loterie. Velkou kaňkou je však zranění naší jistoty vzadu - brankáře Honzy Holuba - který bude zhruba měsíc laborovat s patáliemi v dolní části těla. Všichni přejeme brzké zotavení!"