Highlanders aréna ani po pěti zápasech 1.ligy nedobyta !

08.10.2017 19:19

HBC Highlanders Pt - TJ Snack Dobřany 3:1 (0:1, 0:0, 3:0)
HBC Highlanders Pt - HC Jestřábi Přelouč 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Tento víkend měli prachatičtí hokejbalisté velmi náročný program, když v sobotu měli změřit síly se čtvrtými dobřanskými Šneky a hned v neděli s pátými Jestřáby z Přelouče. Přesto, že oba soupeři vyznávají diametrálně odlišný herní styl, dokázal trenér Prachatic Vít Čapek svým svěřencům naordinovat takovou taktiku, že prachatická aréna pod Libínem zůstala i po pěti zápasech nedobyta!

Do sobotního utkání nastoupili Šneci sice pouze s jedenácti hráči do pole, zato sebevědomí Dobřanským rozhodně nechybělo a do Prachatic přijeli podle jejich slov pro snadné tři body. A vyčkávací taktika vycházela hostím celé dvě třetiny na výbornou. Navíc se hned v prvním dějství dokázali střelecky prosadit a s prachatickými hokejbalisty to vypadalo velmi bledě. Třetí část však přinesla naprosto odlišný obrázek hry a po brankách Jaromíra Markytána, Martina Zavřela a Slávy Květoně strhli Horalové vedení na svou stranu.

Nedělní duel přinesl opět velké drama se šťastným koncem po prachatické hokejbalisty. Jestřábi, na rozdíl od Šneků, vyrukovali do boje s velmi aktivním napadáním a tvrdou hrou v osobních soubojích. Na první branku si však diváci museli počkat až do 18. minuty, kdy hostujícího brankáře propálil z mezikruží kapitán Horalů Jan Turek. Z vedení se však domácí dlouho neradovali a po individuální akci přeloučského Čapka svítilo na světelné tabuli opět vyrovnané skóre. Vedení navrátil Horalům deset minut před koncem snajpr Jaromír Markytán, který využil nabídnutou přesilovou hru. A protože už Prachatičtí hosty k ničemu nepustili, hlásí Highlanders aréna - přeloučský Jestřáb sestřelen!

Velmi důležité body tedy zůstávají v Prachaticích. Vyloupit Highlanders arénu se pokusí hned příští neděli 15.10. SHC Opava, budeme se opět těšit na Vaši podporu!