Herní přípravu začali jako druzí ml. žáci

05.02.2019 19:44

Na obrázku může být: 18 lidí, smějící se lidé, uvnitř

Mladší žáci druzí na kvalitně obsazeném turnaji v Plzni 2️⃣‼️

V rámci zimní přípravy zavítali naši mladší žáci a žačky 3.února do Plzně kde se konal turnaj o pohár místostarostky MO Plzeň 1.

Začátek turnaje nebyl zcela v našich rukách. Nikdo z nás neočekával, že by se vyplnila předpověď počasí a opravdu napadlo zmíněných 20 čísel sněhu. Po radě starších se rozhodlo i přes možná rizika cesty vyrazit a slíbenou účast splnit. Na turnaj jsme odjížděli v počtu 15-ti dětí. Turnaj se hrál systémem každý s každým, 2x12 minut.

První zápas nás čekala Třemošná. Tento tým známe z naší soutěže. Do zápasu a i do turnaje jsme nastupovali s tím, že si chceme hlavně po dlouhé pauze osahat "náčiní" a že nemáme co ztratit.
Zápas se pro nás vyvíjel velice dobře a nikdo by si asi netipoval, že již ve 4. minutě 1. poloviny to bude 5:0 pro nás. Zápas jsme odehráli v dobrém tempu a konečné skóre se zastavilo na stavu 15:0 pro nás.

V druhém zápas nás čekal Kert Park Praha. Od tohoto týmu jsme nevěděli co čekat, ale jelikož jsme věděli, že si velice dobře vede ve své soutěži (2.místo v přeboru), tak byla obava. Obava se naštěstí nenaplnila. Zápas jsme vyhráli v poměru 3:1. V tomto zápase už se nicméně začaly objevovat trhliny. Náš tým, ale potvrdil kvalitu a vítězství vydřel.

Ve třetím zápase nás opět čekal soupeř z Prahy. Tentokrát Rebel Praha. V tomto zápase už chyb bylo více. Začala se objevovat mírná nervozita na našich hokejkách. Objevovaly se i chyby, ale  jen díky skvěle chytajícím brankařům a obraně se nám podařilo odvrátit skórování soupeře. Tento zápas jsme vyhráli v poměru 4:0, ale toto vítězství se nerodilo dobře.

Do čtvrtého zápasu jsme šli s vědomím, že nám stačí remíza k ovládnutí celého turnaje. Trenéři se snažili "vtlouct" hráčům a hráčkám do hlav, že chceme vyhrát. V cestě nám stál pro nás znám z naší soutěže. Plzeň.
Tento zápas byl velice těžký. Na hráčích byla vidět velice velká únava. Plzeň šla rychle do vedení 1:0. Do přestávky přidala další branku a stav už pro nás vypadal zle 2:0. V tu chvíli zasáhl náš spielmachr Šmajcl, který snížil na stav 2:1 pro Plzeň. Náš tým si vybudoval spoustu šancí, ale ne a ne padnout srovnávací branka. V závěru zápasu jsme zkusili hru v 6-ti hráčích, ale ani v té se bohužel nepodařilo srovnat stav. Bohužel zápas skončil prohrou 2:1 a jediná Plzeň dokázala tento rozjetý vlak zastavit.

Turnaj díky této jediné prohře pro nás skončil 2. místem, což vzhledem dlouhé pauze je krásné místo. Za zmínku stojí konečné skóre po 4 zápasech bylo 23:3.

Reakce trenéru byla po skončení turnaje pozitivní. Trenér Kotlík s trenérem Bártou hodnotili turnaj jako velice vydařený. Trenér Bárta hodnotil turnaj takto " Turnaj se pro nás odvíjel dobře. Některé chyby jsme byli schopni vyřešit správně. Do jarní části sezony máme na čem stavět. Zkusili jsme si některé nové věci na kterých jsme si ověřili, že takto ano. Celkový výsledek je skvělá práce celého týmu. Na týmu bylo vidět jak chce vyhrávat a hrát jako jeden hráč. Hráči do toho dali opravdu vše."

Turnaj odehráli:
Brankaři: Fleischman Marek, Válek Vojtěch,
Obrana: Červíková Veronika, Štěpková Kristýna, Maun Miroslav, Klement Matěj, Kunc Filip,
Útok: Kotlíková Tereza, Becková Jolana, Fafejta Jan, Šmajcl Milan, Stöhr Matěj, Nikl Matěj, Černý Radim, Žák Kryštof
Trenéři: Kotlík Jaromír, Bárta Petr
Bafuňáři: Fafejta Jan st., Kunc Filip st., Stöhr Martin