HBC Prachatice - SK Suchdol nad Lužnicí 2:5 (1:2, 1:1, 0:2)

03.12.2019 13:04

Foto: ZDE

Starší žáci zakončili podzim prohrou


Úvodní  třetinu zahájili domácí enormním tlakem. Soupeře takřka nepouštěli z obranné třetiny, ale  trápila je koncovka. Navíc dva velice sporné momenty v brankovišti hostů rozhodčí ani jednou jako gól neposoudil. Aby nebylo smůly málo, tak šly do vedení hosté. Z ojedinělého úniku nastřelili suchdolští domácího obránce a ten ztečoval míček za záda bezmocného gólmana. Milanu Šmajclovi se podařilo po necelé minutě vyrovnat, ale ani né po minutě opět vedli hosté. Do šatny se šlo za stavu 1:2.


Druhou třetinu provázelo množství nepřesností. Góly byly k vidění dva. Nejprve opět udeřili hosté, ale Ondřej Makovička dokázal dát kontaktní gól.  

V poslední části hry dali góly jen hosté, ten druhý do prázdné branky při dom. Domácí nedokázali využít ani jednu ze čtyř přesilových her a tak bylo o výsledku rozhodnuto.


Poslední utkání podzimní části soutěže sice starším žákům nevyšlo, ale těžko se takovéto zápasy hodnotí. Utkání to bylo velice nervózní a provázeno bylo nepřesnostmi při hře i při jejím posuzováním. I takováto utkání se však musejí naučit borci s horalem na prsou vyhrávat! Nesmí sklopit hlavy za nepříznivého stavu, nesmí polevit v momentu teoretické nespravedlnosti a musí se rvát až do konce! Výmluvy a polemiky k výhře nevedou! Tak borkyně a borci: "hlavu nahoru a makat, makat, makat ... a střílet, střílet, střílet ..."  

HBC Prachatice - SK Suchdol nad Lužnicí   2:5 (1:2, 1:1, 0:2)

střely na branku: 28:25 (11:9, 9:9, 8:7)

vyloučení: 5:8

branky Horalů: Šmajcl Milan, Makovička Ondřej

Sestava

B: Fleischman Marek Pešek Jan,

O: Klement Matyáš, Kunc Filip, Makovička Ondřej, Maťcha Miroslav, Štěpková Kristýna,

Ú: Becková Jolana, Daniel Šimon, Dvořák Tomáš, Fafejta Jan, Chval Petr, Kotlíková Tereza, Makovička Jakub, Novák Jonáš ©, Šmajcl Milan, Tůma Zdeněk