HBC Prachatice - OREL Č.Budějovice 5 : 4 ( 2:0, 2:4, 1:0 )

12.03.2011 19:33

 

České Budějovice – Vltava - 12.3.2011


 

HBC Prachatice – OREL Č.Budějovice

( 2:0, 2:4, 1:0 )


 

S blížícím se koncem základní části 1.OL hokejbalu v jednotlivých utkáních stále více přituhuje. Soupeř prachatického týmu Orel Č.B. drží s minimálním náskokem osmou postupovou příčku a tři kola před koncem nemá ještě play-off jisté. Domácí hokejbalisté po výborném začátku utkání a třígólovém vedení, jakoby očekávali že se soupeř porazí sám, nepochopitelně mu přepustili iniciativu a málem na to doplatili.

Takto okomentoval dění na hřišti jeden z prachatických gólmanů P.Študlar:

Zápas s mužstvem Orlů byl další zkouškou ohněm pro náš tým. Po podzimním vítězství na hřišti soupeře (4:1) jsme byli favorité a první třetina naplnila papírové předpoklady - vyhráli jsme ji 2:0 a protihráčům povolili jen 6 střel na naši branku. Druhá část však byla noční můrou obrany, ale přítomným divákům se musela líbit - taková přestřelka se opravdu jen tak nevidí. Zvýšili jsme na 3:0, což náš tým zřejmě ukolébalo, načež přišla studená sprcha - 2 branky v naší síti. Orli pak dokonce vyrovnali při vlastním oslabení po neuvěřitelné brance téměř přes celé hřiště. Naše bojové nasazení to však nezmrazilo a tak jsme opět šli do vedení 4:3. Bohužel se však našim sokům opět podařilo vyrovnat po závaru v naší třetině. Pro poslední část jsme vystřídali gólmany. Bylo jasné, že to bude třetina "o jedné chybě a jednom gólu". Díky své bojovnosti jsme si vysloužili opět vedoucí branku, zatímco soupeř neskóroval. Vyhráli jsme tedy těsně, ale přece. Od 2. třetiny se také zajímavě změnil obraz hry - my jsme za zbývajících 30 minut vypálili pouze 14 střel, kdežto Orli vyslali na naše gólmany 37!!! pokusů. O to je vítězství cennější a sladší.“

Kapitán týmu Jan Turek byl lakonický:

Konečně jsme se dostali z té pomyslné ponorky a negativní nálady v týmu a opět zabojovali jako jeden muž. Tato výhra se nerodila lehce a o to více si jí cením a hlavně přístupu na hřišti“.


 

Po tomto utkání mají Prachatičtí na třetím místě v tabulce 31 bodů a museli by nyní již vše prohrát aby o toto umístnění přišli. Naopak soupeřům - Dynamu (25) a Zlivi B (22) už zbývá jen teoretická naděje na zlepšení postavení v tabulce.


 

Branky Prachatic: Sl.Květoň 3 (Turek 2, M.Leffler,, Kadlec, Švácha), Turek (Švácha),

M.Kadlec (Cabák)

Sestava: Lux L.,Študlar P., Švácha J.(A), Cabák J., Šebesta R.,Leffler M.,Kadlec M.(A),Turek J.©, Květoň S., Markytán J., Leffler J., Bárta P., Hebík M., Mík M.