Fantastický úspěch dívčí enklávy HBC Prachatice!

16.01.2019 19:02

Na obrázku může být: uvnitř


V sobotu 12.1.2019 se dívčí tým "Horalek" HBC Prachatice, vydal do Kralup na první letošní turnaj žen, který se hrál systémem 3+1 a účastnilo se ho šest ženských týmů.

Sestava:
Tereza Kotlíková, Jolana Becková, Sanny Uhlíková, Veronika Červíková, Patricie Plecerová, Justýna Plecerová, Tereza Šmídmajerová, Kristýna Štěpková, Martina Landová, Barča Matějková. Trenérské duo Petr Bárta a Míra Kotlík.

Na úvod se Horalky střetly ve skupině B s týmem HBC Fretky "B". Utkání mělo jednoznačný průběh, výborný týmový výkon, podpořený bezchybným výkonem brankářky Sanny Uhlíkové, znamenal vítězství 3:0.

Ve druhém zápase je čekal soupeř o poznání těžší - HBC H.A.K. Pardubice. Minulý turnaj s nimi děvčata dvakrát prohrály, zvláště ve finále byla porážka bolestivá. Horalky se však soupeře nezalekly, vstřelily dva góly, Uhlíková zopakovala čisté konto a mohl se slavit dílčí úspěch - postup ze skupiny B do semifinále z 1.místa.

V semifinále čekal silnější tým Fretek "A". Fretky však narazily na rozjetý vlak jménem HBC Prachatice. Výsledek této srážky byla kanonáda 7 gólů a další, v pořadí třetí, čisté konto Uhlíkové!

Ve finále se potkaly dva dosud neporažené týmy, HBC Prachatice a HBC Plzeň Litice. Pikantností tohoto souboje je skutečnost, že Prachatičtí půjčili Plzeňským na celý turnaj gólmanku Justýnu Plecerovou, která měla velký podíl na postupu Plzeňských do finále, zvláště v semifinále, kdy vychytala vítězství v samostatných nájezdech. Vlastní finálový zápas byl vyrovnaný, ve vysokém tempu, jakoby za sebou děvčata neměla žádné zápasy. Nicméně výborný týmový výkon, hra ze zajištěné obrany a jistota v brance znamenali vítězství ve finále 5:2!

Konečné pořadí turnaje :

 1. HBC  Prachatice

  2. HBC  Plzeň Litice

   3.  HBC  H.A.K. Pardubice

   4.  HBC  Fretky "A"

   5.   DDM  ELBA Ústí nad Labem

   6.   HBC  Fretky "B"

 Výsledek je výborný. Veleúspěšné trenérské duo Kotlík - Bárta může být spokojeno s výsledkem i hrou, kterou jejich svěřenkyně přrdvedly .