ELD - HBC RAKOVNÍK @ HIGHLANDERS PT - 2:0 (0:0 1:0 1:0)

18.03.2019 13:14

Video: ZDE

2018-2019 EXTRALIGA DOROSTU; 16. kolo; 17. 3. 2019
Hřiště: RAKOVNÍK; diváků: 40 
branka Horalů: nikdo 
domácí: 21. Macák (Nistor) PP; 42. Korf (Sušánka, Čech) PP...
střely na branku: 29-21
vyloučení Horalů: Binka, Mašek (3x), Jiří Štěpánek (2x), Štětina x 2 minuty
přesilovky: 7-7 využití: 2:0 
rozhodčí: Martis - Jovák

Sestava Horalů "MD":
Tomášek (27/29);
Mašek - Fojtů;  Jan Štěpánek - Jiří Štěpánek - Štětina
Binka - Rek; Lácha - Veselý "C" - Fidler
Matěj Novák

Komentář k utkání:
Na dlouhý trip do Rakovníka vyrazili horalští dorostenci. Ve vyrovnaném utkání, které bylo o prvním gólu, měli několik šancí strhnout vedení na svou stranu. Bohužel se jim to však nepodařilo, naopak domácí ve druhé třetině využili přesilovku a v závěru zápasu přidali také v početní výhodě pojistku.
V první části jsme měli navrch (střely 5:10), bohužel v naší největší šanci sice Štětina vymíchal gólmana, ale míček poslal mimo. Jinak to byla spíš třetina o nahánění našich hráčů vyhecovaným soupeřem, který schytal 4! dvouminutové tresty a 2 "desítky" k tomu. Terčem byl hlavně Jiří Štěpánek, který je zjevně velmi oblíben i u místních diváků. Bohužel ani jednu přesilovku (byť dvojnásobnou) jsme nevyužili, co hůř, měli jsme problém se jen do pásma dostat.
Po domluvě rozhodčích kapitánům obou celků se v prostřední periodě hra celkově uklidnila a šlo hlavně o hokejbal. Naše největší šance měli mezi betony mířící Jirka Štěpánek a znovu Štětina, který si střihnul "repeté", tj. znovu položil brankáře, ale místo do poloodkryté svatyně míček poslal mimo! A tak se v 21. minutě urodilo v račí chýši. Marek Macák si udělal při přesilovce prostor ke střele a zpoza kruhů trefil horní růžek Tomáškovy branky - 1:0.
Náš gólman ale chytal fantasticky, držel náš celý zápas a nejlepší zákrok si schoval do poloviny závěrečné třetiny kdy skluzem alá Jirka Holeček v 70. letech chytil přečíslení dva na jednoho! Bohužel v závěru jsme již i ve vlastním oslabení museli riskovat a domácí tak Matyášem Korfem po totální "vymíchačce" zvýšili na konečných 2:0.     

Trenér Pavel Študlar:
"Bojovné utkání, které by sneslo parametry play off, včetně bouřlivé divácké kulisy! Myslím, že za snahu bychom si alespoň bodík zasloužili, ale nic naplat, zápasy rozhodují góly a ne snaha o ně. My jsme šance nedali, domácí ano. Ale dorostence musím pochválit, bojovali, "jezdili po zadku" a držel je vynikající Tomášek! Na tomhle výkonu a svalové hmotě získané za odměnu v "mekáči" a "káefcéčku" můžeme stavět do budoucna!"