ELD - 5.kolo HIGHLANDERS PT @ TJ KOVO PRAHA - 6:0 (2:0 1:0 3:0)

08.10.2018 12:55

2018-2019 EXTRALIGA DOROSTU; 5. kolo; 7. 10. 2018
Hřiště: HIGHLANDERS ARÉNA, PRACHATICE; diváků: 17
 Foto : ZDE
branky Horalů: 5. Jiří ŠTĚPÁNEK (Václav ŠTĚTINA) PP; 9. Václav ŠTÉTINA (Jiří ŠTĚPÁNEK, Jan ŠTÉPÁNEK); 26. Jiří ŠTĚPÁNEK (Jan ŠTĚPÁNEK); 35. Václav ŠTĚTINA (Jan ŠŤEPÁNEK, Jiří ŠTĚPÁNEK); 39. Ondřej VESELÝ PP; 44. Ondřej VESELÝ (David ZIMANDL)
hosté: nikdo...
střely na branku: 31-10
vyloučení Horalů: Zimandl, Höschl, Veselý, Jan Štěpánek, Rek x 2 minuty; Binka 5 + OK
přesilovky: 13-5 využití: 2-0
rozhodčí: Martis - Soukup (ligoví = liboví)

Sestava Horalů "MD":
Tomášek;
Mašek - Höschl; Jan Štěpánek - Jiří Štěpánek - Štětina
Fojtů - Zimandl/Binka; Lácha - Veselý - Fidler
Rek - Plecer - Novák

Komentář k utkání:
Po dvou porážkách a hlavně zpackaném domácím zápase s Hostivaří z minulého týdne přivítali prachatičtí dorostenci pražské Kovo. Po soustředěném výkonu v utkání, ve kterém padlo celkem 21 trestů! (z toho dvakrát 5 + OK), získali plný počet 3 bodů. Po celých 45 minut řádila jako uprchlá mamba především formace tří "Š" - bratři Štěpánkové a Václav Štětina, která a našemu soupeři tak v hlavách mohlo znít ono zlověstné a strašidelné "ššššššššš".
V 5. minutě našel Štětina ideálně Jiřího Štěpánka a ten se nemýlil - 1:0. Za další 3 minuty si oba role vyměnili, Štěpánek našel zpoza branky přes "první tyč" namazal Štětinovi a ten míček bravurně usměrnil do horního rohu - 2:0.
V 26. minutě zafungovala spolupráce bratří Štěpánků, kteří si tak dlouho v neustálém kroužení měnili míček, až to mladší Honza nevydržel, vyslal Jirku na kruhy a ten opět mířil přesně - 3:0.
Honzík Štěpánek alias Paklíč z Pevnosti Boyard pak poslal v 35. minutě při přesilovce správnou indicii (nahrávku, pozn. redakce) Václavu Štětinovi a ten zakončoval do prázdné - 4:0. V závěru zápasu se pak dvakrát prosadil kapitán Ondřej Veselý, který celý zápas sváděl souboje s brankářem Palečkem. Ten ho několikrát skvěle vychytal, ale nakonec na něj náš srdcař a bojovník vyzrál - 6:0. Kovo se díky naší poctivé práci dozadu k častějšímu ohrožení naší branky nedostalo, o to však byly jeho výpady nebezpečnější. Vše co prošlo však pochytal pozorný Vojtěch Tomášek, jehož styl připomíná legendárního Granta Fuhra z Edmontonu 80. let, nicméně - možná není moderní, hlavně, že je účinný! Pochvalu však zaslouží i gólman hostí, který dělal, co mohl a uchránil svůj tým od většího přídělu.      

Trenér Jan Turek po utkání řekl:
" Pořád mám v hlavě utkání s Hostivaří, dnes ale hráči dokázali, že správným přístupem a nasazením se dá porazit kdokoliv. Všichni hráli dobře, v závěru jsme se nechali strhnout emocemi, což vedlo ke zbytečným vyloučením, nicméně 3 body jsou doma!"