Dorostenci pokořili pražské KOVO.

03.10.2017 23:31

EXTRALIGA ml.dorostu
TJ Kovo Praha - HBC Prachatice 1:5 (0:1, 0:2, 1:2)
branky Horalů: 3:38 Zimandl 15:23 Rek (Veselý, Čertík) 18:16 Uhlíř (Štěpánek), 35:08 Štěpánek (Uhlíř), 40:14 Sedláček (Štěpánek)
vyloučení Horalů: Šilhan, Mašek x 2 minuty
střely: 13:47 vyloučení: 0:2 využití: 0-0
Sestava: Dudla (12/13)
Hudeck, Keresteš, Šilhan, Mašek
Binka, Zimandl Čertík, Veselý©, Sedláček, Štěpánek, Uhlíř, Lácha, Rek
Trenéři: Honza Turek, Milan Čertík

Prachatické dorostence tentokrát čekal výlet do hlavního města a nutno podotknout, že to byl výlet vydařený! Po dvou porážkách v řadě od Kert Parku a Plzně, byl před horalama nelehký úkol a to zvítězit na horké půdě pražského Kova.
Od prvních minut se do svého soupeře zakousli a dá se říct, že až na pár výjimek, nepolevili své sevření do úplného konce. V první třetině svého zaskočeného soupeře přestříleli 16:2. Střel bylo hodně, šancí ještě více i přesto horalové v první třetině skórovali pouze jednou. Zimandl zakroužil po oblouku a skrytou střelou poslal horaly do vedení 0:1!
Druhá třetina však byla pro horaly mnohem plodnější. Z první vážnější šance se prosadil Filip Rek, který dorazil střelu Veselého 0:2! A když se o pár okamžiků později prosadil Uhlíř, bylo k dalším bodům blíže 0:3. Konec druhé třetiny však kopíroval tu první, hosté stříleli, vytvářeli si šance, ale ztroskotávali na výborně chytajícím Palečkovi.
Ve třetí třetině přišlo polevení v koncentraci, horalové tak nabídli domácímu celku snížení z hole Davida Kříže 1:3! Naštěstí je tento moment probral a do minuty vrátil klid na prachatické hole Jirka Štěpánek 1:4! Do konce třetiny se ještě prosadil Filip Sedláček 1:5! Další branku už však Paleček hostům nepovolil i když musel čelit v této třetině 17 prachatickým projektilům.
Horalové si tak z Prahy odvážejí všechny body. Tento víkend mají volno, budou tak moci zapracovat na koncovce, která byla v Praze bídná. V neděli 15.10 od 11:30 je čeká jihočeské derby proti dosud neporaženému lídrovi SK Suchdol nad Lužnicí.