Dorostenci pokořili kladenské Rysy.

23.11.2018 22:11

2018-2019 EXTRALIGA DOROSTU - ZÁPAD; 11. kolo; 18. 11. 2018
Hřiště: HIGHLANDERS ARÉNA, PT; diváků: 16
HIGHLANDERS PT "MD" @ HBC ALPIQ KLADNO - 3:1 (0:0 1:1 2:0)
branky Horalů: 23. Jiří ŠTĚPÁNEK (Milan KAHUDA, Jan ŠTĚPÁNEK); 37. Jiří ŠTĚPÁNEK; 41. Jiří ŠTĚPÁNEK (Jiří HÖSCHL)
hosté: 28. Petr Slavík (Petr Cajthaml)...
střely na branku: 21-21
vyloučení Horalů: Veselý (2x), Zimandl, Mašek x 2 minuty
přesilovky: 5-3 využití: 0-0
rozhodčí: Martis - Soukup (ligoví = liboví)

Sestava Horalů "MD":
Tomášek;
Fojtů - Höschl; Jan Štěpánek - Jiří Štěpánek - Štětina
Mašek - Zimandl; Lácha - Veselý "C" - Fidler
Kahuda - Plecer - Novák

Komentář k utkání:
V 11. kole své extraligy přivítali prachatičtí dorostenci Rysy z kladenského Alpiqu, které přivezla dvojice trenérsko - hráčských legend Milan Maršner - Daniel Hnízdil. Velmi vyrovnané utkání nakonec rozhodl výkon domácího gólmana Tomáška a střelecká potence Jiřího Štěpánka, který vstřelil hattrick!
V první "oťukávací" části byla vyrovnaná na obě strany. Největší šanci při skórování měla obě dvě mužstva při svých dvojnásobných přesilovkách. V obou případech však hrozili hlavně hosté, kteří i ve 3 měli několik velkých šancí! Naopak při "rysí" početní výhodě nás několikrát podržel Vojtěch Tomášek rychlými přesuny od tyče k tyči.
V první polovině prostřední třetiny působilo Kladno trochu ospale a tak jsme měli více ze hry my, čehož ve 23. minutě využila naše první formace. Zmatek, který před svatyní hostí vytvořila dvojice Kahuda - Honzík Štěpánek, zužitkoval krásným blafákem a překonáním ležícího gólmana Křemenáka svým prvním gólem Jiří Štěpánek - 1:0.  Za 5 minut přišlo vyrovnání. Propad ve středním pásmu vedl nakonec k přízemní střele Petra Slavíka, kterou překonal domácí obranu i gólmana Tomáška. Před třetí částí tak bylo jasné, že půjde o to, kdo dá druhý gól.
Nejprve kralovali oba gólmani, k jejichž umu se přidala i nemohoucnost střelců. Několikrát při nás stáli všichni hokejbaloví svatí, protože zřejmě jen díky jim nezakončovali kladenští do prázdné branky, ale mimo! Nakonec se ve 37. minutě vysmýkl hostující obraně Jiří Štěpánek a v samostatném úniku překonal brankáře bekhendovou kličkou - 2:1. Za necelé 3 minuty pak další přesnou ranou dokonal svůj hattrick (to jsou jako 3 góly) a v posledních vteřinách zápasu pak zkušeně držel míček až do závěrečné sirény.
Rozhodla naše plná koncentrovanost na zápas a vůle jít za vítězstvím, které hráči poslali i Janku Binkovi do nemocnice, kde se zotavuje z podzimní únavy (redakce zjistila, že by ho již zítra měli propustit, pozn. redakce).