"Céčko" deklasovalo českobudějovické Vikingy

09.09.2017 23:43

2017-2018 Krajská liga 1. kolo; 9. 9. 2017
Hřiště: Prachatice       diváků: 31
HIGHLANDERS PT "C" @ HBC Vikings ČB - 9:1 (2:0 3:1 4:0)
branky Horalů: 8. Valenta (Kotlík, Benč), 10. Veselý, 24. Valenta (Schmidt, Kotlík), 25. Bednář (Benč), 26. Schmidt (Kotlík),
36. Kotlík (Schmidt), 36. Půbal, 39. Valenta, 41. Bednář (Benč)
hosté: 19. Bušta F. (Štěpánek)
střely na branku: 41-23
vyloučení Horalů: Makovička - 2 minuty
rozhodčí: Vařák - Mikl
Sestava:
Študlar (22/23); Lux
Šíma - Benč, Schmidt - Kotlík - Valenta
Půbal - Horák, Veselý - Kafka - Bednář
Šilhán - Makovička - Fafejta

 Pět měsíců steklo jako voda v pohádce o Kubovi a Stázině (prachatický "C" tým odehrál své poslední utkání 8. 4. 2017) a na startu nové sezóny přivítali "veteráni" doplněni o několik nadějných dorostenců 9ti-členou hordu Vikingů z Č. Budějovic.
Po vzájemném oťukávání udeřili v 8. minutě domácí, když se za obranou objevil nestárnoucí Pavel Valenta a gólmana vymíchal svou osvědčenou kličkou, což krásně foto-zdokumentoval Vladimír Klíma z prachatického deníku (odkaz níže) - 1:0. Za dvě minuty hráli Prachatičtí přesilovku a, jedna ze zmiňovaných "mladých pušek" - v tomhle případě spíš kanón, Ondřej Veselý našel svým projektilem mezeru mezi brankářem a tyčí - 2:0. Těsně před koncem mohlo dojít ke snížení, ale ani jeden z Vikingů nedokázal přes brankáře Študlara a hradbu spoluhráčů kolem něj procpat míček do poloodkryté branky.
Hosté se však dočkali v 19. minutě, když se před branku procpal Filip Bušta a jeho jedním z obránců tečovaná rána zaplula přesně do horního růžku - 2:1. Vítr z plachet jejich drakaru jim však za pět minut vzali po krásné kombinaci skórující do prázdně Pavel Valenta, před brankou důrazný Zdeněk Bednář a Tomáš Schmidt, který si udělal od zadního mantinelu lehký oblouček a zavěsil - 5:1. Tři góly během tří minut v podstatě rozhodly utkání, zvlášť když hostím sil očividně ubývalo (domácí hráli téměř na 3 pětky). I tak mohlo opět v závěru dojít ke snížení, ale samostatný únik jednoho ze "seveřanů" pokryl domácí gólman.
Závěrečná část byla již téměř celá v režii "Céčkařů". Ve 36. minutě Jaromír Kotlík div neprotrhl síť v brance a Přemysl Půbal kuriózně využil přesilovku, když jeho lehké nahození skončilo až za brankářem - 7:1. Poslední zásahy pak přidali Pavel Valenta (hattrick) a Zdeněk Bednář a Prachatice tak na úvod získaly 3 body za až překvapivě vysokou výhru!

Fotka uživatele HBC Prachatice.