9.kolo 1.OL + 5.turnaj NHbL ml. dorostu

16.11.2010 17:15

  


 

9.kolo 1. OL (6.11.2010)


 

HBC PRACHATICE – TJ Stars S. Vrbné 0 : 5

( 0 : 0, 0 : 1 , 0 : 4 )


 

První polovinu soutěže zakončili Prachatičtí hokejbalisté poměrně vysokou porážkou od vedoucího týmu soutěže i když tomu dvě třetiny utkání nenasvědčovaly.

V první třetině se totiž hrál výborný útočný hokejbal, domácí měli mírnou převahu ale zkušení hosté vcelku lehce odolávali a opláceli stejnou mincí, braky se ale přítomní diváci v této části nedočkali. Druhá třetina měla rovněž vysoké parametry, i když již bylo znát že Stars pomalu přebíral vládu nad utkáním. Zvláště když obrana domácích v polovině této části neuhlídala střelce Hofmana. I Prachatice mohli skórovat ale scházela rychlost a pohotovost v zakončení. V poslední třetině domácí vrhli vše do útoku ve snaze zvrátit vývoj utkání a zapomínali důsledně bránit. To byl jejich konec. Hosté v rozmezí šesti minut čtyřikrát skórovali a domácím už se nepovedlo vstřelit ani čestný úspěch. „Dnes jsme si všichni jistě uvědomili, že odehrát na 100% třetinu a půl na soupeře takového kalibru prostě nestačí..“ konstatoval po utkání kapitán domácího celku, Honza Turek.

I přes druhou prohru v soutěži si drží Prachatičtí třetí příčku v tabulce s náskokem pěti bodů před budějovickým Dynamem.


 

Vyloučení: 2 : 1, přes. využití 0 : 0.


 

Sestava:

Študlar, ( Lux ), Bárta, Turek©, P.Bušek, S.Květoň, M.Kadlec, J.Leffler, M.Leffler, Švácha, Hebík, V.Matoušek, Dojčar, Šebesta, Markytán, Cabák, Velek, Janda, Sedláček

 

5.turnaj NhbL ml.dorostu (7.11.2010)


 

HBC Prachatice - SK Pedagog 4 : 8

( 2 : 4, 2 : 2 , 0 : 2 )


 

HBC Prachatice – HC ŠD Písek 6 : 4

( 4 : 1, 1 : 2 , 1 : 1 )


 

Tentokrát si mladší dorostenci Prachatic trochu napravili reputaci a přestože Pedagogu poměrně jasně podlehli, jejich výkon byl podstatně lepší než minule. Hrálo se vcelku vyrovnané utkání s mírnou převahou Pedagogu, který byl ale střelecky úspěšnější a stále si udržoval dvoubrankový náskok získaný v první třetině. Stínem utkání byl matný výkon rozhodčích jehož důsledkem byla nepříjemná potyčka hráčů ve druhé třetině.

Ve druhém utkání proti Písku si Prachatičtí tentokrát pohlídali začátek utkání a i když v jeho dalším průběhu trochu polevili, získaný náskok z první třetiny nakonec stačil k plnému bodovému zisku. Čtyři turnaje před koncem soutěže má HBC Prachatice na druhém místě dvanáctibodový náskok na třetí HC ŠD Písek.