7.a8.3.2020 -1.Liga - Dva body z tripu jsou cenné.

10.03.2020 11:04

Mužský Atým už také odstartoval jarní část sezóny, a to hned víkendovým tripem do Suchdola a do Poličky!!

V sobotním zápase na nás v jihočeském derby Suchdol vlétl a hlavně pohybem a produktivitou nás předčil.
V nedělním zápase proti Poličce byl náš výkon lepší a ve vyrovnaném zápase jsme vyhráli hlavně díky výbornému výkonu brankáře Tomáše Pixy a skvěle zvládnutém blafáku Jirky Štěpánka v samostatných stříleních!!
Suma sumárum dva body z tripu jsou cenné.

Není k dispozici žádný popis fotky.Není k dispozici žádný popis fotky.


zdroj: www.hokejbal.cz


Suchdol na Horaly umí!



SK Suchdol nad Lužnicí vs. HBC Prachatice 7:2

Již podruhé se dostalo na pikantní jihočeské derby, ve kterém znovu dominoval staronový člen 1. Ligy ze Suchdolu, ale tentokrát to bylo rozdílem třídy. Základ úspěchu stál na jistém Janákovi v brance domácích. Velkou chuť do hry dostal kapitán Suchdolu, Matěj Tácha, jenž se do sestavy vrátit po zranění. Prachatice tento duel absolutně nezvládly, a proto se musely spokojit se 7 góly v jejich síti. 3 body znamenají pro Suchdol dobrou zprávu. Jelikož ztrácí na první Brno 2 body a k tomu mají Jihočeši zápas k dobru, tak to značí možnost vyhoupnout se opět do čela ligy.


Ohlasy trenérů:


Milan Dlugoš (hlavní trenér SK Suchdol nad Lužnicí): "Kluci odmakali zápas s Prachaticemi naplno. Po celé utkání jsme byli lepším týmem. Po zranění v horní části těla (smích) se vrátil do sestavy náš malý velký muž a kapitán Matěj Tácha, který se blýskl hattrickem.  Velký podíl na vítězství měli jeho dva spoluhráči z první lajny David Braun a Jiří Kalát. Výborný výkon podal brankář Filip Janák, ale toho bych musel chválit každé utkání (smích).  Zatím je v týmu pohoda a doufám, že už nám play off neunikne."


Vít Čapek (hlavní trenér HBC Prachatice): "Sobotní utkání se nám moc nepovedlo a myslím, že výsledek je pro nás dost krutý. Rozhodla první třetina a naše hrubé chyby v obraně. Vstup do druhé třetiny se nám povedl, ale vždy když jsme byli domácím na dostřel tak nás srazili dalším golem a tím rozhodli o svém zaslouženém vítězství. Pro nás to byla řádná facka na úvod jarní sezony a doufám, že to bylo v pravý čas."

Kometa urvala z nepříznivého stavu alespoň bod!



SK Kometa Polička vs. HBC Prachatice 4:5 sn (1:1, 1:3, 2:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Geba, 26. Kyncl (Tobiáš J.), 40. Tobiáš J. (Kyncl), 41. Šír (Tobiáš J.) - 3. Štěpánek (Švácha, Valek), 20. Zavřel (Turek, Valek), 21.Bárta (Šimůnek), 28. Turek, 50. rozhodující nájezd Štěpánek.

Po sobotní prohře v Suchdolu si chtěly Prachatice zlepšit náladu zápasem v Poličce, a to se jim hned ze začátku utkání vyšlo. Dokonce se jim podařilo nastřelil horní tyč. V prvních minutách se dostala Kometa pod lehký tlak, což se promítlo ve 3. minutě, kdy se přes poličského obránce dostal prachatický Štěpánek až do samostatného úniku, v němž se nemýlil a prostřelil Nováka pod lapačku. "Poličáci" cítili, že mají navíc a začali hrát mnohem aktivněji a zanedlouho bylo vyrovnáno. Holec skvěle stínil prachatickému Pixovi, který nic neviděl, a střela od červené čáry zapadla do branky hostů. Od tohoto gólu na hosty padla menší "psychická deka" a domácí jim hrozili zajímavými šancemi, ale žádnou nevyužili. První třetina skončila remízou 1:1 ale mnohem zajímavější věci se děly až v dalších minutách duelu.


Do druhé patnáctiminutovky naskočili lépe Jihočeši, jenž domácí Kometu znovu zavřeli v obranném pásmu. Poličtí beci neměli jinou možnost než ometat balónky podél mantinelů, ale ty výborně zavírali hokejbalisté Prachatic, z čehož těžili. Ve 20. minutě se dostal Zavřel za Novákovu bránu, kde se mu podařilo obtočit a dorvat míček za jeho záda. V tu minutu byla Kometa absolutně opařená a ihned za 60 vteřin znovu inkasovala. Poličce se nepodařilo vyhodit balónek z pásma, který na červené čáře zachytil Šimůnek a nastřelil ho na branku. Na správném místě Bárta, který balónek se štěstím tečoval do pravé šibenice. Prachatice tato branka velice uklidnila, čehož domácí dokázali ještě využít do konce druhé části zápasu. Ve 26. minutě se vhazovalo před Novákem. Domácí vyhráli buly a poslali do úniku Jiřího Tobiáše, jenž nedokázal prachatického strážce branky překonat. Naštěstí pro Poličku přiběhl z druhé vlny Kyncl a dorazil balónek do prázdné kasy. Kometa se mocně dotahovala na svého soka, ale rázem na to přišla laciná chyba. Poličský bek, Ondřej Nespěšný, se snažil vyhodit balónek ze svého obranného pásma. Jeho lob se ale nezdařil a míček zachytil Turek, jenž napřáhl a vymetl Novákovi pavučinku u pravé tyče.


V posledních 15 minutách se Prachatice uchýlily spíše k obranné činnosti a bylo vidět, že chtějí domácí hráči vyrovnat. Pixa musel likvidovat jednu střelu a druhou, přičemž Novák na druhé straně se ani nezpotil. V posledních 5 minutách přišel čas domácích. Nejdříve se trefil Jiří Tobiáš po nahrávce Kyncla a za pár vteřin déle vyrovnal po pohotové střele z buly Šír. Horalové přišli o jasné 3 body a málem neměli ani bod. Polička si vytvořila mnoho gólových šancí na konci utkání, ale ani jednu se jim nezdařilo proměnit, a tak došlo na prodloužení, v němž znovu dominovali domácí hokejbalisté. Hosté si vypracovali jednu velkou šanci, ale poličská obrana ji zlikvidovala. Poté se domácí dostali do přečíslení 2 na 1, ale i tato situace neskončila brankou. Kometa 3 minuty do konce prodloužení dostala možnost čtyřminutové přesilovky, protože poličský kapitán dostal zásah vysokou holí, kde navíc tekla krev. Přesilovka 4 na 3 byla velká výhoda, ale Prachatice ji ubránily. V nájezdech uspěl jako jediný prachatický Štěpánek.


Ohlasy trenérů:


Pavel Štefka (hlavní trenér SK Kometa Polička): "Utkání s Prachaticemi jsou vždy zajímavá a vyrovnaná. Stejně tomu bylo v neděli na našem hřišti. My jsme měli dobrý začátek, a i když jsme prohrávali, tak se nám podařilo vyrovnat a v první třetině jsme byli myslím lepším týmem. Za to ve druhé třetině se karta otočila, soupeř zlepšil pohyb a aktivitou nás donutil k chybám, které potrestal a dostal se do dvoubrankového vedení. My jsme se dokázali vzpamatovat a ve třetí třetině si postupně vypracovat šance a vyrovnat. S utkáním jsme spokojeni, i když se nám spoustu věcí nepodařilo, tak bojovnost a vyrovnání ve třetí třetině bereme pozitivně."


Vít Čapek (hlavní trenér HBC Prachatice): "V neděli v Poličce jsme chtěli odčinit sobotní debakl a naše hra byla o poznání lepší. Brzy jsme se ujali vedení a vytvářeli jsme si šance, ale ani domácí nezaostávali za svojí pověstí útočného týmu a nás držel Pixa. Vedli jsme 3:1 a 4:2 ale jako několikrát v sezoně jsme nedokázali toto vedení udržet, a tak jsme byli rádi za bod navíc v nájezdech. Naše hra nemá lehkost vzadu, děláme hrozné chyby, ale doufám, že to zlepšíme. Dnešní výkon je tomu příslibem."